Barras de ferramentas

Esta vista xeral describe a configuración predefinida para as barras de ferramentas de LibreOffice.

Barra estándar

A barra estándar está dispoñíbel en todos os aplicativos LibreOffice.

Presentación

Ordes usadas normalmente con diapositivas.

Barra Debuxo

A barra Debuxo contén ferramentas de edición usadas con frecuencia. Prema na frecha colocada xunto a unha icona para abrir unha barra de ferramentas con ordes adicionais.

Barra Atopar

A barra de ferramentas Atopar pódese usar para buscar rapidamente no contido dos documentos do LibreOffice.

Barra Esquema

Na visualización Esquema, a barra Esquema contén ferramentas de edición que se empregan con frecuencia. Para abrir as barras de ferramentas con ordes adicionais prema nas frechas situadas ao lado das iconas.

Barra Clasificador de diapositivas

Na visualización Clasificador de diapositivas pódese usar a barra Clasificador de diapositivas.

Barra Liña e enchedura

A barra Liña e enchedura contén ordes e opcións que se poden aplicar á visualización.

Barra Visualización de diapositivas

A barra Visualización de diapositivas aparece ao abrir o Clasificador de diapositivas.

Barra de táboa

A barra Táboa contén as funcións necesarias para traballar con táboas. Aparece ao situar o cursor dentro dunha táboa.

Barra Formatado de texto

Para mostrar a barra Formatado texto, coloque o cursor no interior dun obxecto de texto.

Barra de imaxes

Utilice a barra Imaxe para definir as opcións de cor, contraste e brillo dos obxectos gráficos seleccionados.

Barra Editar puntos

A barra Puntos de edición aparece ao seleccionar un polígono e premer en Editar puntos.

Barra Opcións

Para mostrar a barra Opcións, escolla Ver - Barras de ferramentas - Opcións.

Desagrupar

Show or hide the Color bar. To modify or change the color table that is displayed, choose Format - Area, and then click on the Colors tab.

Barra de estado

A barra de estado mostra información sobre o documento, incluído o obxecto seleccionado no momento en que se abre. Premendo dúas veces nalgúns dos elementos da barra de estado, ábrese unha caixa de diálogo relacionada.

Configuración 3D

A barra de ferramentas Configuración 3D controla as propiedades dos obxectos 3D seleccionados.

Fontwork

A barra de ferramentas Fontwork ábrese ao seleccionar un obxecto Fontwork.

Inserir

Engade obxectos, incluíndo gráficas, follas de cálculo e imaxes ao seu documento.

Classification Toolbar

The Classification bar contains tools to help secure document handling.

The Classification toolbar contains listboxes to help in selecting the security of the document, according to the BAF category policy and BAILS levels. LibreOffice will add custom fields in the document properties (File - Properties, Custom Properties tab) to store the classification policy as document metadata.