Editar curvas

Os segmentos de liña curva conteñen dous puntos de datos (puntos finais) e dous puntos de control (agarradoiras). As liñas de control conectan os puntos de control aos puntos de datos. É posíbel modificar a forma dunha curva convertendo os puntos de control nun tipo diferente ou arrastrando os puntos de control a unha localización diferente.

Tamén pode modificar as propiedades da liña seleccionándoa e escollendo Formato - Liña.

Icona

Para ver os puntos de datos e controlar os puntos dunha liña curva, seleccione a liña e prema na icona Puntos da barra Debuxo. Os puntos de datos están representados por cadrados e os de control por círculos. É posíbel que un punto de control se sobrepoña a un punto de datos.

Para axustar segmentos de liña curva:

1. Seleccione unha liña curva e prema na icona Puntos, na barra Debuxo.

2. Adopte un dos procedementos seguintes:

Para dividir as liñas curvas:

Só é posíbel dividir liñas curvas de tres ou máis puntos de datos.

1. Seleccione unha liña curva e prema na icona Puntos, na barra Debuxo.

2. Seleccione un punto de datos e prema na icona Dividir curva da barra Editar puntos.

Para crear unha forma pechada:

1. Seleccione unha liña curva e prema na icona Puntos, na barra Debuxo.

2. Na barra Editar puntos, prema na icona Pechar Bézier.

Para converter os puntos de datos en liñas curvas:

1. Seleccione unha liña curva e prema na icona Puntos, na barra Debuxo.

2. Prema no punto de datos que quere converter e realice un dos seguintes procedementos:

Para engadir un punto de datos:

1. Seleccione unha liña curva e prema na icona Puntos, na barra Debuxo.

2. Na barra Editar puntos, prema na icona Inserir puntos.

3. Prema na liña en que quere engadir o punto, e arrastre unha distancia curta.

Icona Suxestión

Se un punto de datos non ten punto de control, seleccióneo e prema na icona Converter en curva na barra Editar puntos.

Para eliminar un punto de datos:

1. Seleccione unha liña curva e prema na icona Puntos, na barra Debuxo.

2. Prema no punto que desexa eliminar.

3. Na barra Editar puntos, prema na icona Eliminar puntos.