Frechas

Abra a barra de ferramentas Frechas, que permite engadir liƱas rectas, liƱas con frechas, e liƱas de dimensiĆ³n Ć” diapositiva ou Ć” pĆ”xina.

tip

Se o desexa, pode engadir unha frecha despois de debuxar unha liƱa. Para facelo, siga o camiƱo Formato - LiƱa e seleccione un estilo de frecha na caixa Estilos de frecha.

Line

Debuxa unha liƱa recta ao arrastrar o rato no documento. Para restrinxir a liƱa a 45 graos, manteƱa premida a tecla MaiĆŗs ao arrastrar.

Icon Line

LiƱa

LiƱa con frecha no fin

Debuxa no documento unha liƱa recta, rematada en frecha, ao arrastrar co apuntador do rato. Para limitar a liƱa a 45 graos, manteƱa premida a tecla MaiĆŗs ao arrastrar.

Icon Line Ends with Arrow

LiƱa con frecha no fin

LiƱa con frecha/cƭrculo

Ao arrastrar no documento debuxa unha liƱa recta cunha frecha no inicio e un cĆ­rculo no fin. Para limitar a liƱa a 45 graos, manteƱa premida a tecla MaiĆŗs ao arrastar.

Icon Line with Arrow/Circle

LiƱa con frecha/cƭrculo

LiƱa con frecha/cadrado

Debuxa unha liƱa recta que comeza por unha frecha e remata cun cadrado ao arrastrar o apuntador no documento. Para limitar a liƱa a 45 graos, manteƱa premida a tecla MaiĆŗs ao arrastrar.

Icon Line with Arrow/Square

LiƱa con frecha/cadrado

LiƱa (45Ā°)

Debuxa unha liƱa recta limitada por Ɣngulos de 45 graos.

Icon Line (45Ā°)

LiƱa (45Ā°)

LiƱa con frecha no inicio

Debuxa unha liƱa recta cunha frecha no inicio ao arrastrar co apuntador no documento. Para limitar a liƱa a 45 graos, manteƱa premida a tecla MaiĆŗs ao arrastrar.

Icon Line Starts with Arrow

LiƱa con frecha no inicio

LiƱa con cƭrculo/frecha

Debuxa unha liƱa recta que comeza nun cĆ­rculo e remata nunha frecha. Para limitar a liƱa a 45 graos, manteƱa premida a tecla MaiĆŗs ao arrastrar.

Icon Line with Circle/Arrow

LiƱa con cƭrculo/frecha

LiƱa con cadrado/frecha

Debuxa unha liƱa recta que comeza cun cadrado e remata cunha frecha ao arrastrar o apuntador no documento. Para limitar a liƱa a 45 graos, manteƱa premida a tecla MaiĆŗs ao arrastrar.

Icon Line with Square/Arrow

LiƱa con cadrado/frecha

LiƱa de dimensiĆ³n

Debuxa unha liƱa que mostra a lonxitude existente entre as guĆ­as. As liƱas de dimensiĆ³n calculan automaticamente e mostran dimensiĆ³ns lineais. Para debuxar unha liƱa de dimensiĆ³n, abra a barra de ferramentas Frechas e prema na iconaLiƱa de dimensiĆ³n. Mova o apuntador ata o lugar en que quere que comece a liƱa e arrastre para debuxar a liƱa de dimensiĆ³n. Solte ao rematar.

tip

Se quere que a liƱa de dimensiĆ³n teƱa a mesma lonxitude que o lateral dun obxecto prĆ³ximo, manteƱa premida a tecla ao arrastrar. Para limitar a liƱa de dimensiĆ³n a 45 graos, manteƱa premida a tecla MaiĆŗs ao arrastrar.

In LibreOffice Draw, a dimension line is always inserted on the layer called Dimension Lines. If you set that layer to invisible, you will not see any dimension line in your drawing.

Icon Dimension Line

LiƱa de dimensiĆ³n

LiƱa con frechas

Debuxa no documento unha liƱa recta, rematada en frecha, ao arrastrar co apuntador do rato. Para limitar a liƱa a 45 graos, manteƱa premida a tecla MaiĆŗs ao arrastrar.

Icon Line with Arrows

LiƱa con frechas

Precisamos da sĆŗa axuda!