Barra Exploración de formularios

A barra Exploración de formularios contén iconas para a edición de táboas de base de datos ou para o control da visualización dos datos. A barra móstrase na parte inferior dos documentos que conteñen campos ligados a bases de datos.

Pode usar a barra Exploración de formularios para moverse dentro dos rexistros, así como para inserilos e eliminalos. Se os datos se gardan nun formulario, os cambios transfírense á base de datos. A barra Exploración de formularios contén funcións para ordenar, filtrar e buscar rexistros de datos.

tip

Pode usar a icona Barra de navegación da barra Máis controis para engadir unha barra de navegación a un formulario.

note

A barra de navegación só está visíbel para os formularios conectados a unha base de datos. Na vista de deseño dun formulario, a barra de navegación non está dispoñíbel. Consulte tamén sobre Barra Datos de táboa.

Coas funcións de ordenación e filtraxe pode controlar a visualización dos datos. As táboas orixinais non se modifican.

O filtro ou a orde de clasificación actual gárdase co documento. Se hai un filtro definido, actívase a icona Aplicar filtro da barra de navegación. As funcións de ordenación e filtraxe do documento poden configurarse na caixa de diálogo Propiedades de formulario. (Escolla Propiedades de formulario - Datos - propiedades Ordenar e Filtro).

note

Se unha instrución SQL é a base dun formulario (vexa Propiedades de formulario - separador Datos - Fonte de datos), as funcións de filtraxe e ordenación só están dispoñíbeis cando a instrución SQL se refire a unha única táboa e non está escrita en modo SQL nativo.

Localizar rexistro

Searches database tables and forms. In forms or database tables, you can search through data fields, list boxes, and check boxes for specific values.

Find Record Icon

Localizar rexistro

Número de rexistro

Mostra o número do rexistro actual. Introduza un número para ir ao rexistro correspondente.

Primeiro rexistro

Icon First Record

Lévao ao primeiro rexistro.

Rexistro anterior

Icon Previous Record

Lévao ao rexistro anterior.

Seguinte rexistro

Icon Next Record

Lévao ao seguinte rexistro.

Último rexistro

Icon Last Record

Lévao ao último rexistro.

Novo rexistro

Icon New Record

Crea un novo rexistro.

Gardar rexistro

Icon

Garda unha nova entrada de datos. O cambio rexístrase na base de datos.

Desfacer: Entrada de datos

Icon Undo Data Entry

Permítelle desfacer unha entrada de datos.

Eliminar rexistro

Icon Delete Record

Elimina un rexistro. Para eliminar unha consulta é necesario confirmala antes.

Actualizar

Actualiza os datos mostrados. Esta orde garante que os datos se manteñan sempre actualizados nos contornos multiusuario.

Icon Refresh

Actualizar

Refresh Control

Icon Refresh Control

Refresh current control

Ordenar

Especifica os criterios de ordenación para a visualización dos datos.

Sort Order Icon

Orde de clasificación

Orde ascendente

Text fields are sorted alphabetically, numerical fields are sorted by number.

Icona Orde ascendente

Orde ascendente

Orde descendente

Text fields are sorted alphabetically, number fields are sorted by number.

Icona Orde descendente

Orde descendente

Filtro automático

Filters the records, based on the content of the currently selected data field.

Icon AutoFilter

Filtro automático

Aplicar filtro

Alterna entre a visualización filtrada e non-filtrada da táboa.

Icon Form Filter

Aplicar filtro

Filtros baseados en formularios

Solicita ao servidor da base de datos que filtre os datos visíbeis cos criterios especificados.

Icon Form Filter

Filtros baseados en formularios

Reset Filter/Sorting

Cancela a configuración de filtro e exhibe todos os rexistros da táboa.

Icona

Reset Filter/Sorting

Fonte de datos como táboa

Activates an additional table view when in the form view. When the Data source as table function is activated, you see the table in an area above the form.

Icon

Fonte de datos como táboa