Sobre os filtros XML

LibreOffice almacena os documentos en formato XML. Pode crear filtros personalizados que convertan a outro formato o formato de ficheiro XML nativo de OpenDocument usado por LibreOffice. Estes filtros poden integrarse facilmente en LibreOffice para que poda gardalos ou cargalos de modo transparente.

Icona Nota

Para crear filtros XML necesita co帽ecer moi ben conceptos XML e XSLT, que est谩n f贸ra do 谩mbito desta axuda.

Os ficheiros XML conte帽en follas de estilo creadas en linguaxe XSLT. Estas follas definen a transformaci贸n do formato de ficheiro de OpenDocument a outro formato XML a trav茅s de filtros de exportaci贸n e importaci贸n. Existen tres tipos de filtros XML: