Centro de inicio

Reciba a benvida ao LibreOffice. Grazas por utilizar a axuda da aplicaci贸n do LibreOffice. Prema F1 cando precise axuda ao utilizar o LibreOffice.

O Centro de inicio aparece cando non hai ning煤n documento aberto no LibreOffice. Div铆dese en dous paneis. Prema nun bot贸n do panel esquerdo para abrir un documento novo ou unha caixa de di谩logo de ficheiros.

Abrir ficheiros existentes

O bot贸n Abrir ficheiro presenta unha caixa de di谩logo abrir ficheiro.

O bot贸n Ficheiros remotos presenta unha caixa de di谩logo Ficheiros remotos para abrir ficheiros almacenados en servidores remotos.

Prema no bot贸n Documentos recentes para ver miniaturas dos documentos abertos m谩is recentemente na parte dereita da xanela. Pase o rato sobre unha miniatura para destacar o documento, mostrar informaci贸n sobre onde est谩 o documento e mostra unha icona na parte superior dereita para eliminar a miniatura do panel e da lista de ficheiros recentes. Prema na miniatura para abrir o documento correspondente.

Pode retirar un elemento da lista de documentos recentes premendo o bot贸n do recanto superior dereito da icona. O documento non se elimina. Pode retirar todos os elementos da lista de documentos recentes premendo no bot贸n despreg谩bel Documentos recentes e seleccionando Limpar documentos recentes.

Traballar con modelos

Prema no bot贸n Modelos para mostrar modelos para todas as aplicaci贸ns na parte dereita da xanela.

Prema na frecha para abaixo do bot贸n Modelos para abrir un men煤 para seleccionar un filtro para mostrar modelos por tipo de aplicaci贸n ou para abrir a caixa de di谩logo Xestor de modelos

Prema co bot贸n dereito do rato nun modelo do panel dereito para abrir un men煤 no que pode abrir o modelo ou crear un documento novo a partir dese modelo ou editar o propio modelo.

Crear:

Cada un dos bot贸ns do documento abrir un documento novo do tipo indicado.

O bot贸n Extensi贸ns abre a p谩xina https://extensions.libreoffice.org/, desde a que se poden descargar modelos e funcionalidades adicionais para o LibreOffice.

note

Os ficheiros cifrados non mostran unha imaxe en miniatura do seu contido.