Enviar fax e configurar LibreOffice para o envío de fax

Para enviar un fax desde LibreOffice, necesita un módem de fax e un controlador de fax que lles permita aos aplicativos comunicarse co módem.

Enviar fax a través da caixa de diálogo Imprimir

1. Abra a caixa de diálogo Imprimir, escollendo Ficheiro - Imprimir e seleccione o controlador de fax na caixa de lista Nome.

2. Se preme en Aceptar ábrese a caixa de diálogo onde pode seleccionar o controlador de fax.

Configurar unha icona de fax para LibreOffice

Pode configurar LibreOffice para que envíe automaticamente o documento actual como un fax se preme unha única vez sobre unha icona:

1. Choose - LibreOffice Writer - Print.

2. Seleccione o controlador de fax na caixa de lista Fax e prema Aceptar.

3. Prema a icona de frecha situada ao final da barra Estándar. Escolla Personalizar a barra de ferramentas no menú despregábel.

Aparece o separador Barra de ferramentas da caixa de diálogo Personalizar.

4. Prema Engadir ordes.

5. Seleccione a categoría "Documentos" e, a seguir, a orde "Enviar fax predefinido".

6. Prema Engadir e, a seguir, Pechar.

7. No separador Barras de ferramentas, prema o botón de frecha cara a abaixo no lugar onde desexa situar a nova icona. Prema Aceptar.

Agora a barra Estándar contén unha nova icona que permite enviar o documento actual como fax.