Rexistrar axendas de enderezos

En LibreOffice pode rexistrar fontes de datos diferentes. Deste xeito o contido dos campos de datos est谩 dispo帽铆bel para o seu uso en varios campos e controis. A axenda de enderezos do sistema 茅 un exemplo de fonte de datos.

Os modelos e asistentes de LibreOffice usan campos para o contido da axenda de enderezos. Se os activa, os campos xerais dos modelos substit煤ense automaticamente polos campos da fonte de datos da axenda de enderezos.

Para levar a cabo a substituci贸n, debe indicar a LibreOffice a axenda de enderezos que utiliza. O asistente que lle pide esta informaci贸n aparece automaticamente a primeira vez que activa, por exemplo, un modelo de carta comercial. Tam茅n pode abrilo seguindo os pasos descritos a continuaci贸n.

Icona Nota

Os datos da axenda de enderezos son s贸 de lectura en LibreOffice Base. Non 茅 pos铆bel engadir, editar ou eliminar datos relativos a enderezos en Base.

Asistente de fonte de datos de enderezos

Para activar o asistente de Fonte de datos de enderezos escolla Ficheiro - Asistentes - Fonte de datos de enderezos.

Rexistrar manualmente axendas de enderezos existentes

1. Choose Tools - Address Book Source. The Templates: Address Book Assignment dialog appears.

2. Na caixa de combinaci贸n Fonte de datos, seleccione a axenda de enderezos do sistema ou a fonte de datos que desexe utilizar como axenda de enderezos.

3. If you have not yet registered the system address book in LibreOffice as the data source, click the Address Data Source ... button. This takes you to the Address Book Data Source Wizard, in which you can register your address book as a new data source in LibreOffice.

4. Na caixa de combinaci贸n T谩boa, seleccione a t谩boa de base de datos que desexa utilizar como axenda de enderezos.

5. En Atribuci贸n de campo, asocie os campos de nome, empresa, departamento, etc. cos nomes de campos reais utilizados na s煤a axenda de enderezos.

6. Cando termine, prema Aceptar para pechar a caixa de di谩logo.

Agora a s煤a fonte de datos est谩 rexistrada como axenda de enderezos en LibreOffice. Se a continuaci贸n abre un modelo da categor铆a Correspondencia comercial, LibreOffice pode inserir automaticamente os campos correctos para unha carta modelo.