Asistente de cartas

Inicia o asistente de modelos de carta. Pode utilizar este modelo tanto para correspondencia comercial como persoal.

Para acceder a esta orde...

Escolla Ficheiro - Asistentes - Carta.

LibreOffice incl√ļe mostras de cartas comerciais e persoais, que pode personalizar coa axuda do asistente segundo as s√ļas necesidades. O asistente gu√≠ao paso a paso na creaci√≥n do modelo de documento e ofr√©celle m√ļltiplas opci√≥ns de dese√Īo. A previsualizaci√≥n m√≥stralle a aparencia provisional da carta que est√° a configurar.

No asistente pode modificar en calquera momento as entradas e opci√≥ns, as√≠ como saltarse unha ou todas as s√ļas p√°xinas. Nese caso, mantense a configuraci√≥n actual (ou a predefinida).

Asistente de cartas - Dese√Īo de p√°xina

Especifica se se vai crear unha carta persoal ou comercial. As opci√≥ns dispo√Ī√≠beis nas seguintes p√°xinas var√≠an conforme a s√ļa escolla.

Icona Nota

Se est√° a crear unha carta comercial, pode engadir unha serie de elementos que normalmente non se usan en cartas persoais, como o asunto. Se escolle a opci√≥n de carta Persoal, a caixa de di√°logo do asistente non incl√ļe algunhas das p√°xinas que conte√Īen elementos espec√≠ficos para cartas comerciais.

Asistente de cartas - Dese√Īo de papel timbrado

Permítelle especificar os elementos presentes no seu papel timbrado. Estes elementos non se imprimen e a impresora non utiliza o espazo que ocupan.

Asistente de cartas - Elementos impresos

Define os elementos a incluír no modelo de carta

Asistente de cartas - Destinatario e remitente

Define os datos do destinatario e do remitente.

Asistente de cartas - Pé de páxina

Especifica os elementos que se van incluír no espazo do pé de páxina.

Asistente de cartas - Nome e localización

Especifica onde e baixo que nome se vai gardar o modelo.

Volver

Permítelle ver as seleccións feitas nos pasos anteriores. Gárdase a configuración actual.

Seguinte

Garda a configuración actual e pasa á seguinte páxina.

Rematar

O asistente crea un novo modelo de documento a partir das opcións seleccionadas e despois gárdao no disco ríxido. LibreOffice crea un novo documento, baseado nos modelos existentes, co nome "Sen título X" (X correspóndese coa numeración consecutiva) e móstrao na área de traballo.

Icona Nota

LibreOffice garda a configuraci√≥n actual do asistente para o modelo escollido, e, a partir da seguinte activaci√≥n do asistente, √ļsaa como predefinida.

Precisamos da s√ļa axuda!