Asistente de cartas

Inicia o asistente de modelos de carta. Pode utilizar este modelo tanto para correspondencia comercial como persoal.

Para acceder a esta orde...

Escolla Ficheiro - Asistentes - Carta.

LibreOffice inclúe mostras de cartas comerciais e persoais, que pode personalizar coa axuda do asistente segundo as súas necesidades. O asistente guíao paso a paso na creación do modelo de documento e ofrécelle múltiplas opcións de deseño. A previsualización móstralle a aparencia provisional da carta que está a configurar.

No asistente pode modificar en calquera momento as entradas e opcións, así como saltarse unha ou todas as súas páxinas. Nese caso, mantense a configuración actual (ou a predefinida).

Asistente de cartas - Deseño de páxina

Especifica se se vai crear unha carta persoal ou comercial. As opcións dispoñíbeis nas seguintes páxinas varían conforme a súa escolla.

Icona Nota

Se está a crear unha carta comercial, pode engadir unha serie de elementos que normalmente non se usan en cartas persoais, como o asunto. Se escolle a opción de carta Persoal, a caixa de diálogo do asistente non inclúe algunhas das páxinas que conteñen elementos específicos para cartas comerciais.

Asistente de cartas - Deseño de papel timbrado

Permítelle especificar os elementos presentes no seu papel timbrado. Estes elementos non se imprimen e a impresora non utiliza o espazo que ocupan.

Asistente de cartas - Elementos impresos

Define os elementos a incluír no modelo de carta

Asistente de cartas - Destinatario e remitente

Define os datos do destinatario e do remitente.

Asistente de cartas - Pé de páxina

Especifica os elementos que se van incluír no espazo do pé de páxina.

Asistente de cartas - Nome e localización

Especifica onde e baixo que nome se vai gardar o modelo.

Volver

Permítelle ver as seleccións feitas nos pasos anteriores. Gárdase a configuración actual.

Seguinte

Garda a configuración actual e pasa á seguinte páxina.

Rematar

O asistente crea un novo modelo de documento a partir das opcións seleccionadas e despois gárdao no disco ríxido. LibreOffice crea un novo documento, baseado nos modelos existentes, co nome "Sen título X" (X correspóndese coa numeración consecutiva) e móstrao na área de traballo.

Icona Nota

LibreOffice garda a configuración actual do asistente para o modelo escollido, e, a partir da seguinte activación do asistente, úsaa como predefinida.