A Axuda do LibreOffice

Vídeo externo

Acepte este vídeo. Ao aceptar vai acceder a contido de YouTube, un servizo fornecido por terceiros externos.

Política de privacidade do YouTube

As páxinas de axuda do LibreOffice móstranse no navegador web predeterminado do seu sistema.

As referencias da Axuda sobre a configuración predeterminada do programa nun sistema que está configurado de modo predeterminado. As descricións de cores, accións do rato ou outros elementos poden ser diferentes entre o programa e o sistema.

warning

O sistema de axuda de todas as versións do software está baseado nos mesmos ficheiros. Algunhas das funcións descritas na axuda poden non estar incluídas nesta distribución en particular. Algunhas funcionalidades específicas dunha distribución poden non ser mencionadas nesta axuda.

note

As p√°xinas de axuda das extensi√≥ns do LibreOffice a√≠nda empregan o sistema de axuda antigo. As p√°xinas de axuda do sistema de axuda antigo est√°n dispo√Ī√≠beis aqu√≠.

Funcionalidades das p√°xinas de axuda do LibreOffice

A lista de módulos

Situado na parte superior da páxina, prema para abrir a lista despregábel e seleccione o módulo do LibreOffice que desexe para mostrar a páxina principal de entrada da axuda dese módulo.

A lista de idiomas (só na axuda na rede).

S√≥ dispo√Ī√≠bel na versi√≥n na rede, seleccione o idioma no que desexe mostrar a p√°xina de axuda actual.

O índice da axuda

O índice da axuda mostra unha lista de palabras clave para todos os módulos do LibreOffice. Prema en calquera palabra clave para abrir a páxina de axuda asociada.

Buscar no índice da axuda

Escriba a palabra clave na caixa de texto Buscar. A busca realízase inmediatamente, segundo se vai escribindo a palabra.

Os resultados da busca m√≥stranse como unha lista filtrada de coincidencias agrupadas polo nome do m√≥dulo. Os resultados da busca incl√ļen tam√©n correspondencias pr√≥ximas. As partes coincidentes do termo de busca dest√°canse en cada resultado.

O título GLOBAL indica unha coincidencia para palabras chave relevantes para máis de un módulo do LibreOffice. Por exemplo, os bordos das celas aplícanse tanto ás celas das follas de cálculo como ás celas de táboas ou marcos de texto e táboas de presentación.

Empregue as iconas de frecha do fondo do índice analítico para examinar as entradas do índice analítico ou a lista de resultados filtrados.

Contido - Temas da axuda principal

Mostra un índice analítico dos tópicos principais de todos os módulos.

Uso do navegador para a axuda do LibreOffice

Navegar polas p√°xinas de axuda

Empregue os botóns Atrás e Adiante do navegador para se mover entre as páxinas. Na maioría dos navegadores un clic longo no botón Atrás mostra unha lista despregábel de páxinas visitadas anteriormente e un clic longo no botón Adiante mostra unha lista de páxinas visitadas despois da actual.

Marcar as p√°xinas de axuda

Empregue a funcionalidade de marcadores no navegador para acceder rapidamente ás páxinas de axuda relevantes. Para engadir un marcador a unha páxina na maioría dos navegadores:

1. Abra o men√ļ Marcador do navegador,

2. seleccione Engadir marcador ou

Prema +D na maioría dos navegadores.

3. Introduza o nome, cartafol e etiquetas significativas para o marcador.

4. Peche a caixa de di√°logo dos marcadores do navegador web.

Historial de navegación das páxinas de axuda

Cada páxina de axuda visitada fica rexistrada no historial do navegador. Para abrir o historial de navegación:

1. Escolla o men√ļ Historial do navegador web,

2. Seleccione Mostrar historial.

3. Prema en calquera entrada da xanela principal do historial parar abrir a p√°xina de axuda correspondente.

Copiar o contido da axuda no portapapeis.

Pode copiar contido da p√°xina de axuda no portapapeis do seu sistema operativo coas ordes normais de copia. Por exemplo:

1. Nunha p√°xina de axuda, seleccione o texto que desexe copiar.

2. Prema en +C.

Alg√ļn contido das p√°xinas de axuda pode ser copiado ao portapapeis do sistema cun s√≥ clic do rato. Nestes casos aparece unha axudi√Īa ao pasar o rato sobre o contido activado para copia. Por exemplo, a li√Īa seguinte est√° activada para copia:

=SUMA(A1:A10)

Buscar na p√°xina actual

Para buscar na p√°xina de axuda actual:

1. Abra a ferramenta de busca no navegador web, normalmente accesíbel co atallo +F.

2. Na caixa Buscar introduza o texto que desexe atopar.

3. Seleccione as opcións de busca que desexe empregar.

4. Prema Intro.

Para atopar a aparición anterior do termo de busca na páxina, prema na Frecha para arriba. Para atopar a seguinte aparición, prema na Frecha para abaixo.

Información xeral sobre o contido

Iconas usadas na documentación

Hai tres iconas destinadas a chamar a s√ļa atenci√≥n sobre a utilidade da informaci√≥n adicional.

Icona Aviso

A icona Importante! realza información importante relacionada coa seguranza dos datos e do sistema.

Icona Nota

A icona Nota realza información adicional: por exemplo, maneiras alternativas de atinxir un obxectivo determinado.

Icona Suxestión

A icona Suxestión realza suxestións para traballar co programa dunha maneira máis eficaz.

Precisamos da s√ļa axuda!