Esta secci贸n cont茅n informaci贸n sobre como explorar en t谩boas de bases de datos e sobre como editalas.

Visi贸n xeral da base de datos

note

Non se pode utilizar o explorador da fonte de datos nunha t谩boa aberta en modo dese帽o.

Explorador da fonte de datos

Os comandos para o navegador da fonte de datos son atopados no bar T谩boa de Datos e men煤s de contexto .

Selecci贸n de rexistros

Para seleccionar un rexistro na t谩boa dunha base de datos, prema simplemente na cabeceira dunha fila ou ben prema na cabeceira dunha fila e utilice as frechas cara a arriba e cara a abaixo.

A seguinte t谩boa describe como seleccionar elementos individuais no explorador da fonte de datos:

Selecci贸n

Acci贸n

Rexistro

Prema na cabeceira da fila

Varios rexistros ou eliminaci贸n dunha selecci贸n

Mante帽a a tecla e prema na cabeceira da li帽a

Columna

Prema na cabeceira da columna

Campo de datos

Prema no campo de datos

Toda a t谩boa

Prema na cabeceira da fila dos t铆tulos das columnas

Barra de ferramentas T谩boa de Datos (datos de edici贸n de t谩boa)

Icona

Permite editar, engadir ou eliminar rexistros na t谩boa de base de datos.

Cortar, copiar e pegar datos

Pode cortar, copiar e pegar rexistros en Fonte de datos Vista. O navegador de fonte de datos tam茅n soporta o arrastrar e soltar de rexistros, ou texto e n煤meros doutras LibreOffice ficheiros.

Non se pode arrastrar e soltar en campos tipo Si/Non, binarios, de imaxes ou de conta.

note

Arrastrar e soltar s贸 funciona en modo Editar .

Barra Datos de t谩boa

Utilice a barra Datos de t谩boa para controlar a visualizaci贸n dos datos.

Navegar no explorador da fonte de datos

Utilice a barra Exploraci贸n de formularios da parte inferior da visualizaci贸n Fonte de datos para navegar entre rexistros diferentes.

Primeiro rexistro

Icona

Ir ao primeiro rexistro na t谩boa.

Rexistro anterior

Icona

Ir ao rexistro anterior na t谩boa.

N煤mero de rexistro

Introduza o n煤mero do rexistro que desexa exhibir e, a continuaci贸n, prema Intro.

Rexistro seguinte

Icona

Ir ao seguinte rexistro na t谩boa.

脷ltimo rexistro

Icona

Ir ao 煤ltimo rexistro na t谩boa.

Novo rexistro

Icona

Insire un rexistro novo na t谩boa actual. Para crear un rexistro, prema no bot贸n de asterisco (*) na parte inferior da vista da t谩boa. Unha li帽a baleira eng谩dese ao final da t谩boa.

N煤mero de rexistros

Displays the number of records. For example, "Record 7 of 9(2)" indicates that two records (2) are selected in a table containing 9 records, and that the cursor is in record number 7.

Organizaci贸n de t谩boas

Para acceder 谩s ordes de formatado da t谩boa prema co bot贸n dereito do rato na cabeceira dunha columna ou dunha fila.

F贸rmula

Formats the selected row(s).

Texto

Cambia a altura da li帽a actual, ou as li帽as seleccionadas.

Texto

Elimina a(s) fila(s) escollida(s)

F贸rmula

Formats the selected column(s).

F贸rmula

Cambia o ancho da columna actual ou das columnas seleccionadas.

Li帽a

Hides the selected column(s). To display hidden columns, right-click any column header, and then choose Show Columns.

Desagrupar

Mostra columnas ocultas. Escolla a columna que quere amosar na lista ou prema en Todos para mostrar todas as columnas ocultas.