Liña

Define a retirada e as opcións de espazamento para o parágrafo.

Icona Nota

Para cambiar as unidades de medida utilizadas neste diálogo, escolla - LibreOffice Writer - Xeral e, a continuación, seleccione unha nova unidade de medida na área Axustes.

Para acceder a esta orde...

Choose Format - Paragraph - Indents & Spacing tab.

Choose View - Styles - open context menu of an entry and choose Modify/New - Indents & Spacing tab.

Sangría

Especifique o espazo que quere deixar entre as marxes esquerda e dereita da páxina e o parágrafo.

Antes do texto

Insire a cantidade de espazo que quere recuar o parágrafo a partir da marxe da páxina. Se desexa que o parágrafo se estenda á marxe da páxina, insira un número negativo. En idiomas de esquerda a dereita, a marxe esquerda do parágrafo recuada en relación á marxe esquerda da páxina. En idiomas escritos da dereita á esquerda, o bordo dereita do parágrafo recuada en relación á marxe dereita da páxina.

Despois do texto

Insire a cantidade de espazo que quere recuar o parágrafo a partir da marxe da páxina. Se desexa que o parágrafo se estenda á marxe da páxina, insira un número negativo. En idiomas de esquerda a dereita, o bordo dereita do parágrafo recuada en relación á marxe dereita da páxina. En idiomas da dereita á esquerda, a marxe esquerda do parágrafo recuada en relación á marxe esquerda da páxina.

Primeira liña

Indents the first line of a paragraph by the amount that you enter. To create a hanging indent enter a positive value for "Before text" and a negative value for "First line". To indent the first line of a paragraph that uses numbering or bullets, choose "Format - Bullets and Numbering - Position".

Espazamento

Especifique o espazo que quere deixar entre os parágrafos seleccionados.

Antes do parágrafo

Insire a cantidade de espazo que desexa deixar enriba do parágrafo (s) seleccionado.

Despois do parágrafo

Insire a cantidade de espazo que quere deixar por baixo do parágrafo (s) seleccionado.

Non engadir espazo entre parágrafos do mesmo estilo

Fai calquera espazo especificado antes ou despois deste apartado non se aplican cando os números anteriores e seguintes son do mesmo estilo de parágrafo.

Espazamento entre liñas

Especifique a cantidade de espazo a deixar entre as liñas de texto nun parágrafo.

Simple

Aplica espazamento entre liñas simple ao parágrafo actual. Esta é a configuración por omisión.

Liña e media

Sets the line spacing to 1.5 lines.

Duplo

Sets the line spacing to two lines.

Proporcional

Seleccione esta opción e introduza na caixa un valor porcentual (100% corresponde ao espazamento entre liñas simple).

Polo menos

Estabelece o valor introducido na caixa como espazamento mínimo entre liñas.

Icona Suxestión

Se usar diferentes tamaños de fonte dentro dun parágrafo, o espazamento entre liñas automaticamente axustado para o maior tamaño de fonte. Se prefire ter espazamento idéntico para todas as liñas, especifique un valor en Polo menos que se corresponde ao maior tamaño de fonte.

Entreliñamento

Define a altura do espazo vertical inserido entre dúas liñas.

de

Introduza o valor a ser empregado para o espazamento entre liñas.

Previsualizar campo

Mostra unha previsualización da selección actual.