Novo

Crea un novo documento de LibreOffice.

Para acceder a esta orde...

Choose File - New.

A icona Novo da barra Estándar (a icona mostra o tipo do novo documento).

Icon New

Novo

Key +N

Se desexa crear un documento a partir dun modelo, escolla Novo - Modelos.

Un modelo é un ficheiro que contén os elementos de deseño para un documento, incluíndo estilos de formatado, fondos, marcos, imaxes, campos, deseño de páxina e texto.

Icona

A

Función

Icona

Documento de texto

Crea un documento de texto novo no Writer do ·LibreOffice.

Icona

Folla de cálculo

Crea un documento de folla de cálculo novo no Calc do LibreOffice.

Icona

Presentación

Crea un documento de presentación novo no Impress do ·LibreOffice.

Icona

Debuxo

Crea un documento de debuxo novo no Draw no LibreOffice

Icona

Base de datos

Abre o Asistente de bases de datos para crear un ficheiro de base de datos.

Icona

Documento HTML

Crea un novo documento HTML

Icona

Documento de formulario XML

Crea un novo documento de XForms.

Icona

Documento principal

Crea un novo documento mestre.

Icona

Fórmula

Crea un documento de fórmula novo no Math do LibreOffice.

Icona

Etiquetas

Abre a caixa de diálogo Etiquetas, na que pode indicar as opcións para as etiquetas e despois crea un documento de texto novo para as etiquetas no Writer do LibreOffice.

Icona

Tarxetas de visita

Abre a caixa de diálogo Tarxetas de visita, na que pode indicar as opcións para as tarxetas de visita, e despois crea un documento de texto novo no Writer do LibreOffice.

Icona

Modelos

Crea un documento novo empregando un modelo existente.