Men煤s de contexto

Cortar

Corta o obxecto seleccionado e almac茅nao no portapapeis. O obxecto p贸dese reinserir desde o portapapeis empregando Pegar.

Pegar

Insire no documento o elemento que moveu para o portapapeis. Esta orde s贸 茅 operativo cando o contido do portapapeis se pode inserir na posici贸n actual do cursor.

Inserir

Abre un submen煤 da galer铆a en que se pode escoller entre Copiar e Ligar. O obxecto da galer铆a seleccionado c贸piase no documento actual ou cr茅ase unha ligaz贸n.

warning

Se seleccionou alg煤n obxecto do documento, unha nova inserci贸n vir谩 a substitu铆r o obxecto seleccionado.

Fondo

Insire a imaxe seleccionada como fondo. Utilice as ordes de submen煤 P谩xina ou Par谩grafo para definir se a imaxe debe cubrir a p谩xina toda ou s贸 o par谩grafo.

Copiar

Copia no portapapeis o elemento seleccionado.

Eliminar

Elimina a selecci贸n actual. De haber varios obxectos seleccionados, elim铆nanse todos. Na maior铆a dos casos aparece unha pregunta de confirmaci贸n antes de eliminar os obxectos.

Segundo o contexto, o obxecto elim铆nase fisicamente do portador de datos ou soamente a visualizaci贸n do mesmo.

Se escolle Eliminar mentres est谩 na galer铆a, a entrada ser谩 eliminada, mais o ficheiro en si permanecer谩 intacto.

Abrir

Use a orde Abrir para abrir o obxecto seleccionado nunha nova tarefa.

Renomear

Habilita un obxecto seleccionado para renomealo. Unha vez escollida a funci贸n Renomear, o nome selecci贸nase e p贸dese introducir un novo directamente. Use as frechas do teclado para colocar o cursor no inicio ou no final do nome para eliminar ou engadir parte dese nome ou para resituar o cursor.

Actualizar

Actualiza a visualizaci贸n da xanela ou do obxecto seleccionado.

Previsualizaci贸n

O elemento seleccionado m贸strase na galeria no tama帽o m谩ximo. Prema d煤as veces na visualizaci贸n para volver 谩 exhibici贸n normal da galer铆a.

Crear ligaz贸n

Esta orde pode ser activado cando se selecciona un obxecto. Cr茅ase directamente unha ligaz贸n chamada "Ligar a xxx" (xxx representa o nome do obxecto) no mesmo cartafol do obxecto seleccionado.