Barra Debuxo

A barra Debuxo contén as principais ferramentas de debuxo.

Selección

Permite escoller obxectos do documento actual.

Icona

Selección

Rectángulo

Debuxa un rectángulo cheo no lugar onde arrastre o apuntador. Prema no lugar onde desexe colocar un canto do rectángulo e arrastre ata atinxir o tamaño desexado. Para debuxar un cadrado, manteña premida a tecla Maiús mentres arrastra.

Icona

Rectángulo

Elipse

Debuxa unha forma oval chea no lugar onde arrastre o apuntador. Prema no lugar onde desexe debuxar a forma oval e arrastre ata atinxir o tamaño desexado. Para debuxar un círculo, manteña premida a tecla Maiús mentres arrastra.

Icona

Elipse

Texto

Debuxa unha caixa de texto no lugar onde prema ou arrastre o apuntador. Prema en calquera lugar do documento e, a seguir, introduza ou pegue o seu texto.

Icona

Texto

Curva

A icona Curva da barra Debuxo abre a barra de ferramentas Liñas, que permite engadir liñas e formas á diapositiva actual.

Icona

Curva

Conectores

Icona

Conector

Abra a barra de ferramentas Conectores, onde pode engadir conectores aos obxectos da diapositiva. Os conectores son liñas que unen obxectos e continúan anexada aos obxectos ao movelos. Se copia un obxecto cun conector, o conector tamén se copia.

Liñas e frechas

Abre a barra de ferramentas Frechas para inserir liñas e frechas.

Obxectos 3D

Opens the 3D Objects toolbar. The objects are three dimensional, with depth, illumination, and reflection. Each inserted object initially forms a 3D scene. You can press F3 to enter the scene. For these 3D objects, you can open the 3D Effects dialog to edit the properties.

Icona

Obxectos en 3D

Formas básicas

Abre a barra de ferramentas Formas básicas, que permite inserir imaxes no documento.

Icon Basic shapes

Formas básicas

Símbolos

Abre a barra de ferramentas Símbolos, que permite inserir imaxes no documento.

Icon Symbol Shapes

Símbolos

Frechas largas

Abre a barra de ferramentas Frechas largas, que permite inserir imaxes no documento.

Icon Block arrows

Frechas largas

Fluxograma

Abre a barra de ferramentas Frechas largas, que permite inserir imaxes no documento.

Icon Flowcharts

Fluxogramas

Textos explicativos

Abre a barra de ferramentas Textos explicativos, que permite inserir elementos gráficos no documento.

Icon Callouts

Textos explicativos

Estrelas e faixas

Abre a barra de ferramentas Símbolos, que permite inserir imaxes no documento.

Icon Stars

Estrelas

Puntos

Permítelle editar puntos no seu debuxo.

Puntos de pegado

Permite editar os puntos de pegado no debuxo.

En curva

Converte o obxecto seleccionado nunha curva de Bézier.

En polígono

Converte o obxecto seleccionado nun polígono (un obxecto pechado por liñas rectas). O aspecto do obxecto non muda. Se o desexa, pode premer co botón dereito do rato e escoller Editar puntos para mostrar as alteracións.

Transformations

Modifica a forma, a orientación ou a enchedura do(s) obxecto(s) seleccionado(s).

Aliñamento

Modifica o aliñamento dos obxectos seleccionados.

Icona

Aliñamento

Dispor

Modifica a orde de amontoamento dun obxecto seleccionado.

Icona

Dispor

Do ficheiro

Inserts an image into the current document .

Icon Image

Imaxe

Inserir

Icona

Inserir

Controis de formulario

The Form Controls toolbar or sub-menu contains tools that you need to create an interactive form.

Icon

Controis de formulario

Des/Activar extrusión

Activa e desactiva os efectos 3D dos obxectos seleccionados.