Agrupar obxectos

Pode combinar varios obxectos nun grupo para que funcionen como un 煤nico obxecto. Pode mover e transformar todos os obxectos dun grupo como unha unidade simple. Tam茅n pode modificar as propiedades (por exemplo, tama帽o da li帽a, cor de recheo) de todos ou de cada un dos obxectos do grupo. Os grupos poden ser temporais ou asignados:

Os grupos tam茅n poden agruparse noutros grupos. As acci贸ns aplicadas a un grupo non afectan 谩 posici贸n relativa de cada obxecto individual no grupo.

Para agrupar obxectos:

Icona

Seleccione os obxectos que desexa agrupar e escolla Forma - Agrupar - Agrupar.

Por exemplo, pode agrupar todos os obxectos do logotipo dunha empresa para movelo e redimensionalo como un 煤nico obxecto.

Tras o agrupamento dos obxectos, a selecci贸n de calquera parte do grupo implica a selecci贸n do grupo completo.

Selecci贸n de obxectos dun grupo

Icona

Pode seleccionar obxectos simples dun grupo entrando nel. Prema d煤as veces nun grupo para entrar e, a seguir, no obxecto para seleccionalo. Desta mesma maneira 茅 pos铆bel engadir ou eliminar obxectos dos grupos. Os obxectos que non fan parte do grupo fican agrisados.

Icona

Para sa铆r dun grupo prema d煤as veces en calquera lugar f贸ra del.