Crear gradaci贸ns de recheo

Un recheo de gradaci贸n 茅 unha mestura de d煤as cores diferentes que se vai incrementando, ou de sombras da mesma cor, que se pode aplicar a un obxecto de debuxo.

Para aplicar unha gradaci贸n:

1. Seleccione un obxecto de debuxo.

2. Escolla Formato - 脕rea e seleccione Gradaci贸n como tipo de Recheo.

3. Seleccione unha gradaci贸n da lista e prema en Aceptar.

Crear gradaci贸ns personalizadas

Pode definir as s煤as propias gradaci贸ns ou modificar as existentes, para al茅n de gardar e cargar unha lista de ficheiros de gradaci贸ns.

Para crear unha gradaci贸n personalizada:

1. Escolla Formato - 脕rea e prema na lapela Gradaci贸ns.

2. Seleccione unha gradaci贸n da lista para utilizala de base para a nova gradaci贸n e prema en Engadir.

3. Introduza un nome para a gradaci贸n na caixa de texto e prema en Aceptar.

O nome aparece no final da lista de gradaci贸ns seleccionada para editala.

4. Defina as propiedades da gradaci贸n e prema en Modificar para gardala.

5. Prema en Aceptar.

Utilizar gradaci贸ns e transparencia

Pode axustar co rato as propiedades dunha gradaci贸n e a transparencia dun obxecto de debuxo.

Para axustar a gradaci贸n dun obxecto de debuxo:

1. Seleccione un obxecto de debuxo coa gradaci贸n que desexa modificar.

2. Escolla Formato - 脕rea e prema na lapela Gradaci贸ns.

3. Axuste os valores da gradaci贸n ata que obte帽a o que necesita e prema en Aceptar.

Icona Suxesti贸n

Para axustar a transparencia dun obxecto, selecci贸neo, escolla Formato - 脕rea e prema na lapela Transparencia.