Dispor, aliñar e distribuír obxectos

Dispor obxectos

Cada obxecto situado no seu documento está enrimado sucesivamente sobre o obxecto anterior. Para reorganizar a orde na morea dun determinado obxecto seleccionado, proceda da seguinte maneira.

1. Prema no obxecto ao que lle quere mudar a súa posición.

2. Escolla Forma - Dispor para abrir o menú de contexto e escoller unha das opcións de disposición:

Traer ata a fronte sitúa o obxecto enriba do resto

Traer cara adiante move o obxecto unha posición cara adiante no conxunto de obxectos

Enviar cara atrás move o obxecto unha posición cara atrás no conxunto de obxectos

Enviar para atrás sitúa o obxecto detrás do resto

Detrás do obxecto sitúa o obxecto detrás do obxecto que seleccione

Dispor un obxecto detrás doutro

1. Prema no obxecto ao que lle quere mudar a súa posición.

2. Escolla Forma - Dispor para abrir o menú de contexto e escoller Detrás do obxecto. O apuntador do rato transfórmase nunha man.

3. Prema no obxecto detrás do cal quere situar o obxecto seleccionado.

Inverter a orde de amoreamento de dous obxectos

1. Prema na tecla Maiús e nos dous obxectos para seleccionalos.

2. Escolla Forma - Dispor para abrir o menú de contexto e escolla Inverter.

Aliñar obxectos

A función Aliñamento permite aliñar uns obxectos en relación aos outros ou á páxina.

1. Seleccione un obxecto para aliñalo á páxina ou seleccione varios obxectos para aliñalos uns aos outros.

2. Choose Shape - Align Objects and select one of the alignment options.

Distribuír obxectos

If you select three or more objects in Draw, you can also use the Distribute selection command to distribute the vertical and horizontal spacing evenly between the objects.

1. Seleccione tres ou máis obxectos para distribuílos.

2. Escolla Forma - Distribución.

3. Seleccione a opción de distribución horizontal e vertical e prema en Aceptar.

Os obxectos seleccionados distribúense uniformemente ao longo do eixe horizontal ou vertical. Os dous obxectos máis extremos úsanse como puntos de referencia e non se moven cando se aplica a orde Distribución.