Referenciar URL

Por exemplo, se atopa unha p√°xina en Internet que conte√Īa informaci√≥n de bolsa en celas de folla de c√°lculo, pode cargar esta p√°xina no Calc do LibreOffice empregando o procedemento seguinte:

1. Nun documento do Calc do LibreOffice, coloque o cursor na cela na que desexe inserir os datos externos.

2. Escolla Folla - Ligazón externos. Aparece a caixa de diálogo Datos externos.

3. Introduza o URL do documento ou p√°xina web na caixa de di√°logo. O URL debe ter o formato: http:///www.o-meu-banco.gal/t√°boa.html. O URL dos ficheiros locais ou da rede local est√° na ruta que ve a caixa de di√°logo Ficheiro - Abrir.

O LibreOffice carga a p√°xina web ou ficheiro ¬ęno fondo¬Ľ, ou sexa, sen mostrar o proceso. Na extensa lista da caixa de di√°logo Datos externos p√≥dese ver o nome de todas as follas ou intervalos con nome que se poden escoller.

4. Seleccione unha ou m√°is follas ou intervalos con nome. Tam√©n pode activar a funci√≥n de actualizaci√≥n autom√°tica cada ¬ęn¬Ľ segundos e premer en Aceptar.

O contido insírese como ligazón no documento do Calc do LibreOffice.

5. Garde a folla de c√°lculo. Cando o abra m√°is tarde, o Calc do LibreOffice actualizar√° as celas ligadas despois dunha consulta.

6. En - Calc do LibreOffice - Xeral p√≥dese escoller que a actualizaci√≥n se produza automaticamente ao abrir sempre, ao solicitalo ou nunca. √Č pos√≠bel iniciar a actualizaci√≥n manualmente na caixa de di√°logo de Editar- Ligaz√≥ns.

Precisamos da s√ļa axuda!