Referenciar URL

Por exemplo, se atopa unha páxina en Internet que conteña información de bolsa en celas de folla de cálculo, pode cargar esta páxina no Calc do LibreOffice empregando o procedemento seguinte:

1. Nun documento do Calc do LibreOffice, coloque o cursor na cela na que desexe inserir os datos externos.

2. Escolla Folla - Ligazón externos. Aparece a caixa de diálogo Datos externos.

3. Introduza o URL do documento ou páxina web na caixa de diálogo. O URL debe ter o formato: http:///www.o-meu-banco.gal/táboa.html. O URL dos ficheiros locais ou da rede local está na ruta que ve a caixa de diálogo Ficheiro - Abrir.

O LibreOffice carga a páxina web ou ficheiro «no fondo», ou sexa, sen mostrar o proceso. Na extensa lista da caixa de diálogo Datos externos pódese ver o nome de todas as follas ou intervalos con nome que se poden escoller.

4. Seleccione unha ou máis follas ou intervalos con nome. Tamén pode activar a función de actualización automática cada «n» segundos e premer en Aceptar.

O contido insírese como ligazón no documento do Calc do LibreOffice.

5. Garde a folla de cálculo. Cando o abra máis tarde, o Calc do LibreOffice actualizará as celas ligadas despois dunha consulta.

6. En - Calc do LibreOffice - Xeral pódese escoller que a actualización se produza automaticamente ao abrir sempre, ao solicitalo ou nunca. É posíbel iniciar a actualización manualmente na caixa de diálogo de Editar- Ligazóns.