Referenciar outras follas

Nunha cela dunha folla pode mostrar unha referencia a unha cela doutra folla.

Da mesma maneira, p贸dese facer unha referencia a unha cela desde outro documento sempre que ese documento xa fose gardado nun ficheiro.

Para referenciar unha cela do mesmo documento

1. Abra unha folla de c谩lculo nova baleira. Por omisi贸n, s贸 ten unha 煤nica folla chamada Folla1. Engada unha segunda folla premendo no bot贸n + 谩 esquerda da lapela da folla de abaixo (ter谩 como nome Folla2 por omisi贸n).

2. Como exemplo, introduza a f贸rmula seguinte na folla A1 da Folla1:

=Folla2.A1

3. Prema na lapela Folla 2 da parte inferior da folla de c谩lculo. Coloque o cursor na cela A1 e introduza un texto ou n煤mero.

4. Se volve para a Folla1, ver谩 o mesmo contido na cela A1. Se o contido de Folla2A1 cambia, o contido de Folla1.A1 tam茅n cambia.

tip

Ao referenciar unha folla cun nome que conte帽a espazos, empregue aspas simples arredor do nome: ='Folla con espazos no nome'.A1

tip

O exemplo emprega a sintaxe de f贸rmulas do Calc. Tam茅n 茅 pos铆bel empregar a sintaxe de f贸rmulas do Excel A1 ou R1C1; isto config煤rase na P谩xina de opci贸ns de f贸rmula.

Para referenciar unha cela doutro documento

1. Escolla Ficheiro - Abrir para cargar un documento de folla de c谩lculo existente.

2. Escolla Ficheiro - Novo, para abrir un documento de folla de c谩lculo novo. Coloque o cursor na cela na que desexe inserir os datos externos e introduza un s铆mbolo de igual para indicar que desexa comezar unha f贸rmula.

3. Pase ent贸n ao documento que acaba de cargar. Prema na cela cos datos que desexa inserir no novo documento.

4. Volva de novo para a folla de c谩lculo nova. Na li帽a de entrada ver谩 que o Calc do LibreOffice xa engadiu a referencia 谩 f贸rmula.

A referencia a unha cela ou a outro documento cont茅n o nome completamente cualificado do outro documento entre aspas simples (') seguido dun cancelo #, do nome da folla do outro documento, seguido dun punto e do nome ou referencia 谩 cela.

Por exemplo, .

note

O URI da ruta e o nome do documento deben sempre estar entre aspas simples. Se o nome cont茅n aspas simples (') hainas que escapar mediante d煤as aspas simples (''). O nome dunha folla s贸 pode ir sen aspas se non cont茅n un espazo ou un car谩cter que funcione como operador ou se o nome 茅 puramente num茅rico (por exemplo, 芦123禄 debe ir entre aspas).

5. Confirme a f贸rmula premendo na marca de comprobaci贸n verde.

6. Se arrastra a caixa do recanto inferior dereito da cela activa para seleccionar un intervalo de celas, o LibreOffice insire automaticamente as referencias correspondentes nas celas adxacentes. Como resultado, o nome da folla vai precedido dun signo 芦$禄 para designala como referencia absoluta.

Se examina o nome do outro documento desta f贸rmula, notar谩 que est谩 escrito en forma de URL. Isto significa que tam茅n pode introducir un URL da Internet.