Protexer celas de cambios

No Calc de LibreOffice pode protexer follas e documentos como un todo. Pode escoller se protexer as celas contra os cambios accidentais, se as f贸rmulas poden verse desde dentro do Calc ou se poden ser impresas.

A protecci贸n pode ser garantida mediante un contrasinal, mais non ten por que selo. Se se indicou un contrasinal, a protecci贸n s贸 pode ser retirada unha vez introducido o contrasinal correcto.

Te帽a en conta que a protecci贸n para as celas co atributo Protexida s贸 茅 efectiva cando se protexe toda a t谩boa. Na condici贸n predeterminada, todas as celas te帽en o atributo Protexida. Por tanto, haino que eliminar das celas nas que o usuario poida realizar cambios. A continuaci贸n, protexa toda a t谩boa e garde o documento.

warning

Estes recursos de protecci贸n son apenas conmutadores que impiden unha acci贸n accidental. Os recursos non est谩n pensados para fornecer unha protecci贸n segura. Por exemplo, simplemente exportando unha folla a outro formato de ficheiro 茅 pos铆bel evitar esta t茅cnica de protecci贸n. S贸 existe unha protecci贸n segura: o contrasinal que se aplica ao gardar un ficheiro de OpenDocument. Un ficheiro gardado con contrasinal s贸 pode ser aberto co mesmo contrasinal.

1. Seleccione as celas nas que desexa definir as opci贸ns de protecci贸n de cela.

2. Escolla Formato - Celas e prema na lapelaProtecci贸n de cela.

3. Seleccione as opci贸ns de protecci贸n que desexe. Todas as opci贸n apl铆canse s贸 despois de protexer a folla desde o men煤 Ferramentas - consulte embaixo.

Desmarque Protexida para permitir que o usuario cambie as celas seleccionadas actualmente.

Seleccione Protexida para evitar cambios de contido e de formato nas celas.

Seleccione Ocultar f贸rmula para ocultar e protexer as f贸rmulas dos cambios.

Seleccione Ocultar durante a impresi贸n para ocultar as celas protexidas en documentos impresos. As celas non est谩n ocultas na pantalla.

4. Prema en Aceptar.

5. Aplique as opci贸ns de protecci贸n.

To protect the cells from being changed, viewed or printed according to your settings in the Format - Cells dialog, choose Tools - Protect Sheet.

Para evitar que se cambien a estrutura do documento, por exemplo a cantidade, nomes e orde das follas, escolla Ferramentas - Protexer estrutura da folla de c谩lculo.

6. (Opcional) Introduza un contrasinal.

warning

Se esquece o seu contrasinal non ser谩 pos铆bel desactivar a protecci贸n. Se s贸 quere protexer as celas de pos铆beis cambios accidentais, configure a protecci贸n de folla, mais non introduza ning煤n contrasinal.

7. Prema en Aceptar.