Seleccionar funci贸n

Insira unha funci贸n dun intervalo de celas na cela actual. A funci贸n pode ser Suma, Media, M铆nimo, M谩ximo e Conta. Prema nunha cela, prema nesta icona, seleccione a funci贸n na lista despreg谩bel e, opcionalmente, axuste o intervalo de celas. Ou seleccione algunhas celas nas que desexe inserir o valor da funci贸n e a seguir prema na icona. O resultado da funci贸n eng谩dese por debaixo do intervalo.

Icona Seleccionar funci贸n

Seleccionar funci贸n

Seleccionar funci贸n aplicada sen seleccionar un intervalo

O LibreOffice suxire automaticamente un intervalo de celas sempre que a folla de c谩lculo conte帽a datos. Se o intervalo de celas xa cont茅n unha funci贸n, p贸dea combinar coa nova para obter a funci贸n aplicada aos datos do intervalo. Se o intervalo contiver filtros, ins铆rese a funci贸n Subtotal no canto da funci贸n seleccionada.

Prema na icona Aceptar para empregar a f贸rmula que se mostra na li帽a de entrada ou en Cancelar.

Icona Aceptar

Aceptar

Icona Cancelar

Cancelar

Funci贸n Seleccionar aplicada ao intervalo seleccionado

Canto o intervalo seleccionado tiver dous ou m谩is filas, a funci贸n calc煤lase para cada columna. Os resultados col贸canse en celas baleiras da primeira fila dispo帽铆bel por embaixo do intervalo, un intervalo por columna.

Cando o intervalo seleccionado ten unha fila, o resultado da funci贸n col贸case na primeira cela dispo帽铆bel 谩 dereita do intervalo seleccionado.