Táboa dinámica

Se a opción é Si, o mecanismo da base de datos xera o valor para o campo.

Para acceder a esta orde...

Escolla Inserir - Táboa dinámica e na caixa de diálogo Seleccionar fonte escolla a opción Selección actual.

Escolla Inserir - Táboa dinámica e na caixa de diálogo Seleccionar fonte escolla a opción Fonte de datos rexistrada en LibreOffice, e prema en Aceptar para ver a caixa de diálogo Seleccionar fonte de datos.

Táboa dinámica

A táboa dinámica mostra campos de datos como botóns que se poden arrastrar e soltar para definir a táboa dinámica.

Deseño

Para definir a disposición dunha táboa dinámica, arrastre e solte os botóns dos campos de datos sobre as áreas Filtros, Campos de fila, Campos de columna e Campos de datos. Tamén pode arrastrar e soltar para reorganizar os campos de datos dunha táboa dinámica.

O LibreOffice engade automaticamente unha lenda aos botóns que se arrastran para a área Campos de datos. A lenda contén o nome do campo de datos, así como a fórmula que creou os datos.

Para cambiar a función empregada polo campo de datos, prema dúas veces nun botón da área Campos de datos para abrir a caixa de diálogo Campo de datos. Tamén pode premer dúas veces nas áreas Campos de fila e Campos de columna.

Máis

Mostra ou agocha opcións adicionais para definir a táboa dinámica.

Resultado

Configura as opcións de exhibición da textura.

Selección de

Seleccione a condición do filtro.

Resultados para

Seleccione a área na que desexa mostrar os resultados da táboa dinámica.

Encoller / Expandir

Prema na icona Encoller para reducir o diálogo ao tamaño do campo de entrada. Así é máis doado marcar a referencia requirida na folla. As iconas convértense automaticamente na icona Expandir. Prémaa para restaurar a caixa de diálogo para o seu tamaño orixinal.

A caixa de diálogo minimízase automaticamente cando se preme co rato nunha folla. Así que se solta o botón, a caixa de diálogo restáurase e o intervalo de referencia definido mediante o rato é realzado no documento a través dun marco azul.

Icon shrink

Encoller

Icon Expand

Expandir

Icona Aviso

Se a área seleccionada contén datos, a táboa dinámica substitúe eses datos. Para evitar a perda de datos existentes, deixe que a táboa dinámica seleccione automaticamente a área na que mostrar os resultados.

Ignorar as filas baleiras

Ignora os campos baleiros da fonte de datos.

Identificar categorías

Asigna automaticamente filas sen etiquetas á categoría da fila superior.

Total de columnas

Calcula e mostra o total xeral do cálculo da columna.

Filas totais

Calcula e mostra o total xeral do cálculo da fila.

Engadir un filtro

Introduce o nome e camiño do ficheiro de folla de cálculo.

Abre o diálogo Filtro.

Activar estudo detallado

Seleccione esta opción e prema dúas veces na etiqueta dun elemento da táboa para mostrar ou agochar os detalles do elemento. Desmarque esta opción e prema dúas veces nunha cela da táboa para editar o contido da cela.

Para examinar os detalles dentro dunha táboa dinámica

Adopte un dos procedementos seguintes:

Se preme dúas veces nun campo que teña campos adxacentes no mesmo nivel, ábrese a caixa de diálogo Mostrar detalle:

Mostrar detalles

Escolla o campo do que desexe ver os detalles.