Array Functions

Esta categoría contén as funcións de matriz.

¿Que é unha matriz?

Unha matriz é unha gama de células conectadas nunha folla que contén os valores. A gama cadrado de tres liñas e tres columnas é unha matriz 3 x 3:

A

B

C

1

7

31

33

2

95

17

2

3

5

10

50

A matriz de menor posible é un 1 ou 2 x 2 x 1 matriz con dúas células adxacentes.

¿Que é unha fórmula de matriz?

Unha fórmula en que os valores individuais dun conxunto de células son avaliadas se refire como unha fórmula de matriz. A diferenza entre unha fórmula de matriz e outras fórmulas que é a fórmula de matriz manexa varios valores, á vez, no canto de só unha.

Non só pode un proceso fórmula de matriz varios valores, pero tamén pode volver varios valores. Os resultados dunha fórmula de matriz é tamén unha matriz.

Para multiplicar por 10 os valores das células individuais na matriz de arriba, non é preciso aplicar unha fórmula a cada cela ou valor individual. Pola contra, só precisa usar unha única fórmula de matriz. Seleccione un intervalo de 3 x 3 celas noutra parte da folla de cálculo, introduza a fórmula =10*A1: C3 e confirme esta entrada a través da combinación de teclas + Maiús + Intro. O resultado é unha matriz de 3 x 3 na que os valores individuais do intervalo de celas (A1: C3) son multiplicados por un factor de 10.

Ademais de multiplicación, tamén se pode usar outros operadores no intervalo de referencia (unha matriz). Co US $ [officename] Calc, pode engadir (+), restar (-), multiplicación (*), división (/), expoñentes de uso (^), concatenación (&), e as comparacións (=, <>, <,> , <=,> =). Os operadores poden ser usados ​​en cada valor individual no intervalo de celas e devolver o resultado como unha matriz, a fórmula de matriz foi inserido.

Os operadores de comparación nunha fórmula de matriz tratar as células baleiras na mesma forma como nunha fórmula normal, é dicir, quere como cero ou como unha cadea baleira. Por exemplo, se as células A1 e A2 están baleiras as fórmulas de matriz {= A1: A2 =""} e { = A1: A2 = 0} irán devolver unha liña 1 columna 2 matriz de células que conteñen VERDADEIRO.

Cando usa fórmulas de matriz?

Use fórmulas de matriz, se ten que repetir cálculos usando diferentes valores. Se decide cambiar o método de cálculo máis tarde, só ten que actualizar a fórmula de matriz. Para engadir unha fórmula de matriz, seleccione todo o intervalo de matriz e, a continuación, facer o cambio necesario para a fórmula de matriz .

As fórmulas de matriz son tamén unha economía de espazo opción cando varios valores deben ser calculados, xa que eles non son moi memoria intensiva. Ademais, as matrices son unha ferramenta esencial para a realización de cálculos complexos, porque pode ter varios rangos de celas incluídos nos seus cálculos. $ [Officename] ten diferentes funcións matemáticas para matrices, como a función MMULT para multiplicar dúas matrices ou a función SUMPRODUCT para o cálculo dos produtos escalares de dúas matrices.

Usando fórmulas de matriz en LibreOffice Calc

You can also create a "normal" formula in which the reference range, such as parameters, indicate an array formula. The result is obtained from the intersection of the reference range and the rows or columns in which the formula is found. If there is no intersection or if the range at the intersection covers several rows or columns, a #VALUE! error message appears. The following example illustrates this concept:

Creando fórmulas de matriz

Se crea unha fórmula de matriz usando o Asistente de funcións , ten que marcar o Matriz caixa de cada vez, de xeito que os resultados obtidos nunha matriz comprobar . Doutro xeito, só o valor da cela superior esquerda da matriz que está a ser calculado é dádo.

If you enter the array formula directly into the cell, you must use the key combination Shift + + Enter instead of the Enter key. Only then does the formula become an array formula.

note

As fórmulas de matriz aparecen entre chaves en $ [officename] Calc. Non pode crear fórmulas de matriz introducindo manualmente as chaves.

warning

As células nunha matriz de resultados aparecen protexidos contra alteracións. Con todo, pode editar ou copiar a fórmula de matriz, seleccionando o intervalo de celas matriz enteira.

Usando liña constantes de matriz en fórmulas

Calc soporta Inline constantes de matriz / matriz en fórmulas. Unha matriz en liña está rodeada por chaves "{" e "}". Os elementos poden ser cada un número (incluíndo negativos), unha constante lóxico (VERDADEIRO, FALSO), ou unha cadea literal. Expresións non-constantes non están permitidos. Os arrays poden ser introducidos con un ou máis liñas, e unha ou máis columnas. Todas as liñas deben consistir no mesmo número de elementos, todo columnas deben consistir no mesmo número de elementos.

O separador de columna (separando elementos nunha liña) eo separador de liña son a linguaxe e localidade dependente. Pero neste contido de axuda, o ';' punto e coma e '|' símbolo pipe son usados ​​para indicar as columnas e liñas separadores, respectivamente. Por exemplo, na localidade Inglés, a ',' coma utilízase como separador de columna, mentres que o ';' punto e coma se usa como separador de liña.

tip

You can view and change the row and column separator in - Calc - Formula - Separators.

Matrices non poden ser aniñados.

Exemplos

= {1, 2, 3}

Unha matriz cunha liña composta por tres números 1, 2 e 3.

Para acceder a esta matriz constante, seleccione tres células nunha liña, introduza a fórmula = {1, 2, 3} empregando as claves e os puntos e comas e logo prema + Maiús + Intro.

= {1, 2, 3 | 4; 5; 6}

Unha matriz con dúas filas e tres valores en cada liña.

= {0; 1; 2 | FALSE; VERDADEIRO;"dous"}

A matriz de datos mixtos.

=SENO({1;2;3})

Introducido como unha fórmula de matriz, ofrece o resultado de tres cálculos pecado cos argumentos 1, 2 e 3.

Fórmulas de edición de matriz

1. Seleccione o intervalo de celas ou matriz que conteña a fórmula de matriz. Para seleccionar a matriz enteira, coloque o cursor de cela dentro do intervalo de matriz, prema + /, onde / é a tecla División do teclado numérico.

2. Either press F2 or position the cursor in the input line. Both of these actions let you edit the formula.

3. Unha vez feito o cambio, prema + Maiús + Intro.

tip

Pode formatar as partes separadas dunha matriz. Por exemplo, pode cambiar a cor da fonte. Seleccione un intervalo de celas e, a continuación, cambiar o atributo que quere.

Fórmulas copia de matriz

1. Seleccione o intervalo de celas ou matriz que contén a fórmula de matriz.

2. Either press F2 or position the cursor in the input line.

3. Copy the formula into the input line by pressing + C.

4. Select a range of cells where you want to insert the array formula and either press F2 or position the cursor in the input line.

5. Pegue a fórmula premendo + V no espazo seleccionado e confirmalo premendo + Maiús + Intro. O intervalo seleccionado agora contén a fórmula de matriz.

Axustar un intervalo de matriz

Se quere editar a matriz de saída, faga o seguinte:

1. Seleccione o intervalo de celas ou matriz que contén a fórmula de matriz.

2. Abaixo a selección, a dereita, podes ver un pequeno icono co cal pode ampliar ou reducir a gama usando o rato.

note

Cando axustar o intervalo da matriz, a fórmula de matriz non será automaticamente axustar. Só está cambiando o intervalo en que o resultado aparecerá.

Mantendo premida a tecla , pode crear unha copia da fórmula de matriz no intervalo dado.

Os cálculos de matriz condicional

Un cálculo de matriz condicional é unha matriz ou matriz fórmula que inclúe unha IF () ou a función Choose (). O argumento condición na fórmula é unha referencia de área ou unha matriz resultado.

No exemplo a seguir, a> 0 proba de {= IF (A1: A3> 0;"si";"non")} fórmula aplícase a cada célula no intervalo A1: A3 eo resultado é copiados para a célula correspondente.

A

B (fórmula)

B (resultado)

1

1

{= IF (A1: A3> 0;"si";"non")}

si

2

0

{= IF (A1: A3> 0;"si";"non")}

non

3

1

{= IF (A1: A3> 0;"si";"non")}

si

As seguintes funcións proporcionar manipulación de matriz forzada: CORREL, COVAR, previsión, ftest, Intercept, MDETERM, MINVERSE, MMULT, MODO, PEARSON, probe, RQUAD, inclinación, STEYX, SUMPRODUCT, SUMX2MY2, SUMX2PY2, SOMAXMY2, TTEST. Se usa referencias da área como argumentos cando chamar unha desas funcións, as funcións se comportan como funcións de matriz. A táboa a seguir ofrece un exemplo de manipulación de matriz forzada:

A

B (fórmula)

B (resultado)

C (fórmula de matriz forzada)

C (resultado)

1

1

=A1:A2+1

2

= SUMPRODUCT (A1: A2 + 1)

5

2

2

=A1:A2+1

3

= SUMPRODUCT (A1: A2 + 1)

5

3

=A1:A2+1

#VALOR!

= SUMPRODUCT (A1: A2 + 1)

5

MMÚLT

Calcula o produto conxunto de dúas matrices. O número de columnas para a matriz 1 debe coincidir co número de liñas da matriz 2. A matriz cadrada ten o mesmo número de filas e columnas .

Sintaxe

MMULT(Array 1; Array 2)

Array 1 represents the first array used in the array product.

Array 2 represents the second array with the same number of rows.

note

Para obter máis explicacións, consulte o inicio desta páxina.

Exemplo

Select a square range. Choose the MMULT function. Select Array 1, then select Array 2. Using the Function Wizard, mark the Array check box. Click OK. The output array will appear in the first selected range.

CRECEMENTO

Calcula os puntos dunha tendencia exponencial nunha matriz.

Sintaxe

GROWTH(DataY [; DataX [; NewDataX [; FunctionType]]])

DataY representa a matriz Y de Datos.

DataX (opcional) representa a matriz X de datos.

NewDataX (opcional) representa a matriz de datos X, na cal os valores son recalculados.

FunctionType (optional). If FunctionType = 0, functions in the form y = m^x will be calculated. Otherwise, y = b*m^x functions will be calculated.

Nas funcións de LibreOffice Calc, os parámetros marcados como «opcional» só poden omitirse cando non haxa ningún outro parámetro a seguir. Por exemplo, nunha función de catro parámetros, dos cales só os dous últimos aparecen marcados como «opcional», pódese omitir o parámetro 4 ou os parámetros 3 e 4, mais non é posíbel omitir exclusivamente o parámetro 3.

Para obter máis explicacións, consulte o inicio desta páxina.

Exemplo

This function returns an array and is handled in the same way as the other array functions. Select a range where you want the answers to appear and select the function. Select DataY. Enter any other parameters, mark Array and click OK.

MUNITARIA

Devolve a matriz cadrada unitaria dun determinado tamaño. A matriz unitaria é unha matriz cadrada onde os principais elementos da diagonal igual a 1 e todos os outros elementos do array son iguais a 0.

Sintaxe

MUNIT (Dimensións)

Dimensións refírese ao tamaño da unidade de matriz.

note

Pode atopar unha introdución xeral ás funcións de matriz na parte superior da páxina.

Exemplo

Escolla un intervalo cadrado da folla de cálculo, por exemplo de A1 a E5.

Sen desmarcar o rango, seleccione a función MUNIT. Mark array caixa de verificación. Escriba as dimensións desexadas para a unidade matriz, neste caso 5 e prema en Aceptar .

You can also enter the =MUNIT(5) formula in the last cell of the selected range (E5), and press .

Agora ve unha matriz de unidade con un intervalo de A1: E5.

Para obter máis explicacións, consulte o inicio desta páxina.

MINVERSA

Devolve a matriz inversa.

Sintaxe

MINVERSE (Array)

array representa unha matriz cadrada que ten que ser invertida.

Para obter máis explicacións, consulte o inicio desta páxina.

Exemplo

Seleccione un intervalo cadrado e seleccione MINVERSE. Seleccione a matriz de saída, seleccione a array campo e prema en Aceptar .

SUMARX2MY2

Devolve a suma da diferenza dos cadrados dos valores correspondentes en dúas matrices.

Sintaxe

SUMX2MY2 (ArrayX; ArrayY)

ArrayX representa a primeira matriz cuxos elementos deben ser elevados ao cadrado e sumados.

ArrayY representa a segunda matriz cuxos elementos deben ser elevados ao cadrado e subtraídos.

Para obter máis explicacións, consulte o inicio desta páxina.

SUMARX2PY2

Devolve a suma da suma dos cadrados dos valores correspondentes en dúas matrices.

Sintaxe

SUMX2PY2 (ArrayX; ArrayY)

ArrayX representa a primeira matriz cuxos elementos deben ser elevados ao cadrado e sumados.

ArrayY representa a segunda matriz cuxos elementos deben ser elevados ao cadrado e sumados.

Para obter máis explicacións, consulte o inicio desta páxina.

ESTLIN

Devolve unha táboa de estatísticas para unha liña recta que mellor se adapta un conxunto de datos.

Sintaxe

LINEST(data_Y [; data_X [; linearType [; stats]]])

datos_Y é unha única franxa de liña ou columna especificando a y coordenadas dun conxunto de puntos de datos.

datos_X é un intervalo de fila ou columna única correspondente especificando o x coordenadas. Se datos_X se omite o estándar é 1, 2, 3, ..., n. Se hai máis que un conxunto de variables datos_X pode ser un intervalo correspondente con varias filas ou columnas.

LINEST finds a straight line y = a + bx that best fits the data, using linear regression (the "least squares" method). With more than one set of variables the straight line is of the form y = a + b1x1 + b2x2 ... + bnxn.

If linearType is FALSE the straight line found is forced to pass through the origin (the constant a is zero; y = bx). If omitted, linearType defaults to TRUE (the line is not forced through the origin).

If stats is omitted or FALSE only the top line of the statistics table is returned. If TRUE the entire table is returned.

LINEST returns a table (array) of statistics as below and must be entered as an array formula (for example by using + Shift + Return rather than just Return).

Nas funcións de LibreOffice Calc, os parámetros marcados como «opcional» só poden omitirse cando non haxa ningún outro parámetro a seguir. Por exemplo, nunha función de catro parámetros, dos cales só os dous últimos aparecen marcados como «opcional», pódese omitir o parámetro 4 ou os parámetros 3 e 4, mais non é posíbel omitir exclusivamente o parámetro 3.

Para obter máis explicacións, consulte o inicio desta páxina.

Exemplo

Esta función devolve unha matriz e é tratado do mesmo xeito que as outras funcións de matriz. Seleccione un intervalo para as respostas e, a continuación, a función. Seleccione datos_Y . Se quere, pode introducir outros parámetros. Seleccione array e prema en Aceptar .

Os resultados obtidos polo sistema (se Estatísticas = 0), pode, polo menos, amosar a inclinación da liña de regresión ea súa intersección co eixe Y. Se Estatísticas non é igual a 0, os outros resultados deben ser mostrados.

Outros resultados PROJ.LIN:

Examine os exemplos seguintes:

A

B

C

D

E

F

G

1

x1

x2

y

Valor ESTLIN

2

4

7

100

4,17

-3,48

82,33

3

5

9

105

5,46

10,96

9,35

4

6

11

104

0,87

5,06

#NA

5

7

12

108

13,21

4

#NA

6

8

15

111

675,45

102,26

#NA

7

9

17

120

8

10

19

133

A columna A contén diversos valores X1, columna B varios valores X2 e columna C os valores de Y. Xa entraron estes valores na súa folla de cálculo. Xa crearon E2: G6 na folla de cálculo e activou o Asistente de funcións . Para a función PROJ.LIN para o traballo, ten que marcar o array caixa de selección na Asistente de funcións . A continuación, seleccione os seguintes valores na folla de cálculo (ou inserir-los usando o teclado):

datos_Y é C2: C8

datos_X é A2: B8

linearType e Estatísticas están definidos para 1.

Así que premer en Aceptar , $ [officename] Calc cubrirá o exemplo anterior cos valores PROJ.LIN como se mostra no exemplo.

The formula in the Formula bar corresponds to each cell of the LINEST array {=LINEST(C2:C8;A2:B8;1;1)}.

Este representa os valores calculados PROJ.LIN:

E2 e F2: m declive da recta de regresión y = b + m * x para os valores x1 e x2. Os valores son presentados en orde inversa; isto é, a inclinación para x2 en E2 ea inclinación para x1 en F2.

G2: b intersección co eixe y.

E3 e F3: O erro estándar do valor de declive.

G3: O erro estándar da secuestro

E4: RSQ

F4: O erro estándar da regresión calculada para o valor de Y.

E5: O valor F da análise de varianza.

F5: Os graos de liberdade a partir da análise de varianza.

E6: A suma do desvío cadrado dos valores Y estimados a partir do seu lineal dicir.

F6: A suma do cadrado do desvío do valor Y calculada a partir dos valores de Y dadas.

Para obter máis explicacións, consulte o inicio desta páxina.

TENDENCIA

Devolve valores ao longo dunha tendencia lineal.

Sintaxe

TREND(DataY [; DataX [; NewDataX [; LinearType]]])

DataY representa a matriz Y de Datos.

DataX (opcional) representa a matriz X de datos.

NewDataX (opcional) representa a matriz de datos X, os cales son utilizados para recalcular valores.

LinearType (optional). If LinearType = 0, then lines will be calculated through the zero point. Otherwise, offset lines will also be calculated. The default is LinearType <> 0.

Nas funcións de LibreOffice Calc, os parámetros marcados como «opcional» só poden omitirse cando non haxa ningún outro parámetro a seguir. Por exemplo, nunha función de catro parámetros, dos cales só os dous últimos aparecen marcados como «opcional», pódese omitir o parámetro 4 ou os parámetros 3 e 4, mais non é posíbel omitir exclusivamente o parámetro 3.

Para obter máis explicacións, consulte o inicio desta páxina.

Exemplo

Select a spreadsheet range in which the trend data will appear. Select the function. Enter the output data or select it with the mouse. Mark the Array field, click OK. The trend data calculated from the output data is displayed.

SUMARXMY2

Engade as prazas da variación entre valores correspondentes en dúas matrices.

Sintaxe

SOMAXMY2 (ArrayX; ArrayY)

ArrayX representa a primeira matriz cuxos elementos deben ser elevados ao cadrado e subtraídos.

ArrayY representa a segunda matriz cuxos elementos deben ser elevados ao cadrado e subtraídos.

Para obter máis explicacións, consulte o inicio desta páxina.

ESTLOG

Esta función calcula o axuste dos datos introducidos como unha curva de regresión exponencial (y = b * m ^ x).

Sintaxe

LOGEST(DataY [; DataX [; FunctionType [; Stats]]])

DataY representa a matriz Y de Datos.

DataX (opcional) representa a matriz X de datos.

FunctionType (opcional). Se function_type = 0, as funcións da forma y = m ^ x será calculada. Se non, y = b * m ^ x funcións serán calculadas.

Estatísticas (opcional). Se Stats = 0, só o coeficiente de regresión será calculado.

Nas funcións de LibreOffice Calc, os parámetros marcados como «opcional» só poden omitirse cando non haxa ningún outro parámetro a seguir. Por exemplo, nunha función de catro parámetros, dos cales só os dous últimos aparecen marcados como «opcional», pódese omitir o parámetro 4 ou os parámetros 3 e 4, mais non é posíbel omitir exclusivamente o parámetro 3.

Para obter máis explicacións, consulte o inicio desta páxina.

Exemplo

Vexa PROJ.LIN. Con todo, ningunha suma praza será devolto.

SUMARPRODUTO

Multiplica elementos nos arrays datos correspondente, e dá a suma destes produtos.

Sintaxe

SUMPRODUCT(Array 1[; Array 2;][...;[Array 255]])

Array 1[; Array 2;][...;[Array 255]] represent arrays whose corresponding elements are to be multiplied.

At least one array must be part of the argument list. If only one array is given, all array elements are summed. If more than one array is given, they must all be the same size.

Exemplo

A

B

C

D

1

2

3

4

5

2

6

7

8

9

3

10

11

12

13

= SUMPRODUCT (A1: B3; C1: D3) dá 397.

Cálculo: A1 B1 + C1 * * A2 * D1 + B2 + C2 * D2 + A3 + * C3 D3 B3 *

Pode usar SOMARPRODUTO para calcular o produto escalar de dous vectores.

note

SUMPRODUCT dá un único número, non é necesario introducir a función como unha función de matriz.

Para obter máis explicacións, consulte o inicio desta páxina.

MDETERM

Preséntase o determinante dunha matriz Esta función devolve un valor na célula actual .; non é necesario para establecer un intervalo para os resultados.

Sintaxe

MDETERM (Array)

array representa unha matriz cadrada na cal os determinantes son definidos.

note

You can find a general introduction to using Array functions on top of this page.

Para obter máis explicacións, consulte o inicio desta páxina.

TRASPOR

traspón as liñas e columnas dunha matriz.

Sintaxe

TRANSPOSE (Array)

array representa a matriz da folla de cálculo que debe ser trasposta.

note

Pode atopar unha introdución xeral ao uso de funcións de matriz na parte superior da páxina.

Exemplo

In the spreadsheet, select the range in which the transposed array can appear. If the original array has n rows and m columns, your selected range must have at least m rows and n columns. Then enter the formula directly, select the original array and press . Or, if you are using the Function Wizard, mark the Array check box. The transposed array appears in the selected target range and is protected automatically against changes.

A

B

C

D

1

2

3

4

5

2

6

7

8

9

The above table is 2 rows, 4 columns. In order to transpose it, you must select 4 rows, 2 columns. Assuming you want to transpose the above table to the range A7:B10 (4 rows, 2 columns) you must select the entire range and then enter the following:

TRANSPOSE(A1:D2)

Then make sure to enter it as matrix formula with . The result will be as follows:

A

B

7

2

6

8

3

7

9

4

8

10

5

9

FRECUENCIA

Indicates the frequency distribution in a one-column-array. The function counts the number of values in the Data array that are within the values given by the Classes array.

Sintaxe

Frecuencia (Data; Clases)

Datos representa a referencia aos valores que se contados.

Servizos representa a matriz dos valores límite.

note

Pode atopar unha introdución xeral ás funcións de matriz na parte superior da páxina.

Exemplo

In the following table, column A lists unsorted measurement values. Column B contains the upper limit you entered for the classes into which you want to divide the data in column A. According to the limit entered in B1, the FREQUENCY function returns the number of measured values less than or equal to 5. As the limit in B2 is 10, the FREQUENCY function returns the second result as the number of measured values that are greater than 5 and less than or equal to 10. The text you entered in B6, ">25", is only for reference purposes.

A

B

C

1

12

5

1

2

8

10

3

3

24

15

2

4

11

20

3

5

5

25

1

6

20

>25

1

7

16

8

9

9

7

10

16

11

33

Seleccione un único intervalo de columna en que para introducir a frecuencia de acordo cos límites de clase. Debe seleccionar un campo máis que o teito de clase. Neste exemplo, seleccione o intervalo C1: C6. Chamar a función frecuencia no Asistente de funcións . Seleccione Datos varían en (A1: A11), e logo o Servizos intervalo en que entrou nos límites de clase (B1: B6). Seleccione a matriz caixa de verificación e prema en Aceptar . Verá a conta de frecuencia no intervalo C1: C6.

Para obter máis explicacións, consulte o inicio desta páxina.