Función

Abre o Asistente de funcións, que axuda a crear fórmulas interactivamente.

Antes de iniciar o asistente, seleccione unha cela ou intervalo de celas na folla actual para determinar así a posición na que quere inserir a fórmula.

Para acceder a esta orde...

From the menu bar:

Escolla Inserir - Funcións.

From the tabbed interface:

On the Insert menu of the Insert tab, choose Function.

From toolbars:

Icon Function Wizard

Asistente de funcións

From the keyboard:

+ F2

note

Pode descargar a especificación completa de ODFF (OpenDocument Format Formula) do sitio web de OASIS.

O Función Asistente ten dúas guías: Funcións úsase para crear fórmulas, e Estrutura é utilizado para verificar a compilación fórmula.

Tab funcións

Buscar

Buscar unha parte do nome da función.

Categoría

Lista todas as categorías ás que se asignaron as distintas funcións. Seleccione unha categoría para ver as funcións apropiadas no campo de lista de abaixo. Seleccione «Todo» para ver todas as funcións en orde alfabética, independentemente da categoría. «Recentes» lista as funcións empregadas recentemente.

Pode examinar a Lista de categorías e funcións enteira.

Función

Mostra as funcións que se atopan na categoría seleccionada. Prema dúas veces para seleccionar unha función. Un clic mostra unha descrición breve da función.

Matriz

Indica que a función seleccionada se insire no intervalo de celas seleccionado como fórmula de matriz. As fórmulas de matriz operan sobre varias celas. Cada cela dunha matriz contén a fórmula non como copia senón como fórmula común compartida por todas as celas da matriz.

A opción Matriz é idéntica á orde + Maiús + Intro, que se usa para escribir e confirmar fórmulas na folla. A fórmula insírese como unha fórmula de matriz indicada por dúas chaves: {}.

note

O tamaño máximo dun intervalo de matriz é de 128 por 128 celas.

Campos de entrada argumento

Ao premer dúas veces nunha función, o(s) campo(s) de entrada de argumentos aparecen na parte dereita da caixa de diálogo. Para seleccionar unha referencia de cela como argumento, prema directamente na cela, ou arrastre o intervalo necesario na folla mentres mantén premido o botón do rato. Tamén pode inserir valores ou referencias numéricas e outras directamente nos campos correspondentes da caixa de diálogo. Cando empregue entradas de data, asegúrese de utilizar o formato correcto. Prema en Aceptar para inserir o resultado na folla de cálculo.

Encoller / Expandir

Prema na icona Encoller para reducir o diálogo ao tamaño do campo de entrada. Así é máis doado marcar a referencia requirida na folla. As iconas convértense automaticamente na icona Expandir. Prémaa para restaurar a caixa de diálogo para o seu tamaño orixinal.

A caixa de diálogo minimízase automaticamente cando se preme co rato nunha folla. Así que se solta o botón, a caixa de diálogo restáurase e o intervalo de referencia definido mediante o rato é realzado no documento a través dun marco azul.

Icon shrink

Encoller

Icon Expand

Expandir

Resultado función

Segundo se introducen argumentos na función vaise calculando o resultado. Esta vista informa se o cálculo pode ser realizado cos argumentos dados. Se os argumentos produciren un erro, o correspondente código de erro aparece.

Os argumentos necesarios indícanse nomes en negrita.

f (x) (dependendo da función escollida)

Permite acceder a un nivel subordinado do Asistente de funcións para aniñar outra función dentro da función, no canto dun valor ou referencia.

Argumento / Parámetro / Referencia móbil (dependendo da función escollida)

O número de campos de texto visíbeis depende da función. Introduza os argumentos tanto directamente nos campos de argumento como premendo unha cela da táboa.

Resultado

Mostra o resultado do cálculo ou unha mensaxe de erro.

Fórmula

Mostra a fórmula creada. Escriba as súas entradas directamente ou cree a fórmula empregando o asistente.

Volver

Move o foco para atrás polos compoñentes da fórmula, marcándoos a medida que o fai.

tip

Para seleccionar unha única función a partir dunha fórmula complexa que consiste en varias funcións, prema dúas veces a función no diálogo de fórmula.

Seguinte

Move o foco para adiante polos compoñentes da fórmula na xanela de fórmulas. Este botón tamén se pode empregar para asignarlle funcións á fórmula. Se selecciona unha funciona e preme no botón Seguinte, a selección aparece na xanela de fórmulas.

tip

Prema dúas veces nunha función no diálogo de selección de transferir-lo para o diálogo de fórmula.

Aceptar

Finaliza o Asistente de fórmulas e transfire a fórmula para a cela seleccionada.

Cancelar

Pecha o diálogo sen crear a fórmula.

Guía Estrutura

Nesta páxina, podes ver a estrutura da función.

note

Se iniciar o Asistente de funcións mentres o cursor de cela está posicionado nunha célula que xa contén unha función, o Estrutura guía é aberta e mostra a composición da fórmula actual.

Estrutura

Mostra unha representación xerárquica da función actual. Pode agochar ou mostrar os argumentos premendo nos símbolos de máis ou menos que hai diante.

note

Os puntos azuis denotan argumentos introducidos correctamente. Puntos vermellos indican tipos de datos incorrectos. Por exemplo: se a función SUM ten un argumento inserida como texto, este é destacado en vermello como SUM permite só entradas numéricas.