Fill Series

Xere series automaticamente coas opci贸ns deste di谩logo. Determine a direcci贸n, o incremento, a unidade de tempo e o tipo de serie.

note

Antes de encher unha serie, primeiro seleccione o intervalo de celas.

Para acceder a esta orde...

From the menu bar:

Choose Sheet - Fill Cells - Fill Series.

Para continuar automaticamente unha serie usando as regras de conclusi贸n asumidas, escolla a opci贸n Encher automaticamente despois da apertura da caixa de di谩logo Encher a serie.

Direcci贸n

Determina a direcci贸n da creaci贸n serie.

Cara a abaixo

Crea unha serie descendente no intervalo de celas seleccionado para a columna mediante o incremento establecido para o valor final.

Dereita

Crea unha serie en execuci贸n de esquerda a dereita dentro do intervalo de celas seleccionado usando o incremento definido para o valor final.

Cara a arriba

Crea unha serie superior no intervalo de celas da columna mediante o incremento establecido para o valor final.

Esquerda

Crea unha serie en execuci贸n de dereita a esquerda no intervalo de celas seleccionado usando o incremento definido para o valor final.

Tipo de serie

Define o tipo de serie. Escolla entre Lineal, Crecemento, Data e Enchido autom谩tico.

Lineal

Crea unha serie n煤mero lineal usando o valor de incremento e fin definidos.

Crecemento

Crea unha serie de crecemento usando o incremento e o valor final definidos.

Data

Crea unha serie de datas usando o incremento e data de fin definidos.

Encher automaticamente

Forma unha serie directamente na folla. A funci贸n Enchido autom谩tico considera as listas personalizadas. Por exemplo, ao introducir xaneiro na primeira cela, a serie compl茅tase empregando a lista definida en - Calc do LibreOffice - Listas de ordenaci贸n.

Recheo autom谩tico intenta completar unha serie valor usando un patr贸n definido. A serie 1,3,5 ser谩 automaticamente cuberto con 7,9,11,13, e as铆 por diante. Data e series temporais son conclu铆dos en consecuencia; por exemplo, despois 01.01.99 e 15.01.99, un intervalo de 14 d铆as 茅 utilizado.

Enchedura autom谩tico de datos tomando como base as celas adxacentes

Unidade do Tempo

Nesta 谩rea, pode especificar a unidade de tempo que desexe. Esta 谩rea so est谩 activa se se escolliu a opci贸n Data na 谩rea Tipo de serie.

D铆a

Empregue o tipo de serie Data e esta opci贸n para crear unha serie que utilice os sete d铆as da semana. A unidade de Incremento 茅 un d铆a.

D铆a da semana

Empregue o tipo de serie Data e esta opci贸n para crear unha serie que s贸 utilice os d铆as laborais. A unidade de Incremento 茅 un d铆a.

Mes

Empregue o tipo de serie Data e esta opci贸n para formar unha serie cuxa unidade de Incremento sexa un mes.

Ano

Empregue o tipo de serie Data e esta opci贸n para crear unha serie cuxa unidade de Incremento sexa un ano.

Valor inicial

Determina o valor inicial da serie. Use n煤meros, datas ou horas.

Valor final

Determina o valor final para a serie. Use n煤meros, datas ou horas.

Incremento

O termo 芦incremento禄 denota a cantidade coa que aumenta un valor dado. Determina o valor polo que a serie do tipo seleccionado aumenta en cada paso.S贸 茅 pos铆bel crear entradas se se te帽en seleccionados os tipos de serie lineal, crecemento ou data.