Navegador

Activa e desactiva o Navegador. O Navegador 茅 unha xanela acopl谩bel.

Para acceder a esta orde...

From the menu bar:

Choose View - Navigator.

From toolbars:

Icon Navigator On/Off

Activar / Desactivar navegador

From the keyboard:

F5

Navegador para a visi贸n xeral de documento

Escolla Ver - Navegador para ver o Navegador.

Columna

Introduza a letra da columna. Prema Intro para recolocar o cursor de cela na columna indicada da mesma li帽a.

Fila

Introduza un n煤mero de fila. Prema Intro para recolocar o cursor da cela na fila indicada da mesma columna.

Intervalo de datos

Indica o intervalo de datos actual indicado pola posici贸n do cursor de celas.

Icona

Intervalo de datos

Inicio

Move a cela para o comezo do intervalo de datas actual, que 茅 pos铆bel realzar empregando o bot贸n Intervalo de datos.

Icona Inicio

Inicio

Fin

Move a cela para a fin do intervalo de datas actual, que 茅 pos铆bel realzar empregando o bot贸n Intervalo de datos.

Icona Fin

Fin

Alternar

Alterna a vista do contido. S贸 se mostran o elemento seleccionado no Navegador e os seus subelementos. Prema na icona de novo para restaurar a vista de todos os elementos.

Icona Alternar

Alternar

Escenarios

Mostra todos os escenarios dispo帽铆beis. Prema d煤as veces no nome dun escenario para aplicalo. O resultado aparece na folla. Para m谩is informaci贸n, escolla Ferramentas - Escenarios.

Icona Escenarios

Escenarios

Se se mostran escenarios no Navegador, premendo co bot贸n dereito do rato nunha entrada de escenario pode acceder 谩s seguintes ordes:

Eliminar

Elimina o escenario seleccionado.

Propiedades

Abre ca caixa de di谩logo Editar escenario, na que pode editar as propiedades do escenario.

Modo arrastrar

Abre un submen煤 para seleccionar o modo de arrastre. Pode decidir que acci贸n se realiza ao arrastrar e soltar un obxecto desde o Navegador para o documento. Dependendo do modo seleccionado, a icona indica se se crea unha hiperligaz贸n, unha ligaz贸n ou unha copia.

Icona Modo de arrastre

Modo arrastrar

Inserir como hiperligaz贸n

Insire unha hiperligaz贸n ao arrastrar e soltar un obxecto desde o Navegador para un documento. Posteriormente, p贸dese premer na hiperligaz贸n creada para definir o cursor e a vista do obxecto respectivo.

note

Se insire unha hiperligaz贸n ligada a un documento aberto, garde o documento antes de usala.

Inserir como ligaz贸n

Crea unha ligaz贸n ao arrastrar e soltar un obxecto desde o Navegador para un documento.

Inserir como copia

Xera unha copia ao arrastrar e soltar un obxecto desde o Navegador para o documento.

Obxectos

Mostra todos os obxectos do documento.

Documentos

Mostra os nomes de todos os documentos abertos. Para pasar a outro documento aberto no navegador prema no nome do documento. O estado do documento (activo, inactivo) m贸strase entre par茅nteses a continuaci贸n do nome. Pode alternar de documento activo no men煤 Xanela.