Barra de macros

The Macro Toolbar contains commands to create, edit, and run macros.

Biblioteca

Seleccione a biblioteca que desexa editar. O primeiro módulo da biblioteca que seleccione móstrase no IDE de Basic.

Caixa de lista Biblioteca

Caixa de lista Biblioteca

Compilar

Compila a macro de Basic. É necesario compilar unha macro despois de modificala, ou se a macro utiliza pasos únicos ou de procedemento.

Icona Compilar

Compilar

Executar BASIC

Executa a primeira macro do módulo actual.

Icona

Executar

Parar a execución da macro

Detén a execución da macro actual.

Icona

Parar

Entrar no proceso

Executa e para a macro despois do seguinte proceso.

Icona

Entrar no proceso

Pasar ao seguinte

Executa e para a macro despois da seguinte orde.

Icona

Pasar ao seguinte

Paso atrás

Volve á anterior rutina da macro actual.

Icona Paso atrás

Paso atrás

Punto de quebra

Insire un punto de quebra na liña de programa.

Icona

Punto de quebra

Xestionar puntos de quebra

Abre unha caixa de diálogo para administrar puntos de quebra.

Icona

Xestionar puntos de quebra

Activar monitorización

Prema nesta icona para visualizar as variábeis dunha macro. O contido da variábel móstrase nunha xanela á parte.

Icona

Activar monitorización

Catálogo de obxectos

Abre o panel Obxectos, onde pode visualizar obxectos de Basic.

Icona

Catálogo de obxectos

Macro

Abre o diálogo de Macro.

Icona Macros

Macros

Módulos

Prema aquí para abrir a caixa de diálogo Organizador de diálogos.

Icona Módulos

Módulos

Localizar parénteses

Realza o texto que está entre dúas parénteses. Sitúe o cursor de texto diante dunha paréntese de abertura ou peche e prema nesta icona.

Icona Pechar parénteses

Localizar parénteses

Inserir fonte BASIC

Abre o texto fonte de Basic na xanela de IDE de Basic.

Icona

Inserir fonte BASIC

Gardar BASIC

Garda o código fonte das macros de Basic seleccionadas.

Icona

Gardar BASIC

Diálogo de importación

Chama por un diálogo «Abrir» para importar un ficheiro de diálogo en BASIC.

Se o diálogo importado tiver un nome xa existente na biblioteca, vese unha caixa de mensaxes na que se pode decidir renomear o diálogo importado. Neste caso, o diálogo recibe o nome do seguinte nome «automático» libre ao crear un diálogo novo. Ou tamén se pode substituír o diálogo existente co diálogo importado. Se se preme Cancelar, non se imprime o diálogo.

Os diálogos poden conter datos de localización. Ao importar un diálogo pódese producir unha discrepancia do estado de localización do diálogo.

Se a biblioteca contén idiomas adicionais comparado co diálogo importado, ou se o diálogo importando non estiver localizado, os idiomas adicionais son engadidos silenciosamente ao diálogo importado empregando as cadeas da localización por omisión do diálogo.

Se o diálogo importado contén idiomas adicionais comparados coa biblioteca, ou se non é posíbel localizar a biblioteca, vese unha caixa de mensaxe cos botóns Engadir, Omitir e Cancelar.

Icona

Importar cadro de diálogo

Diálogo de exportación

No editor de diálogos, esta orde chama o diálogo «Gardar como» para exportar o diálogo BASIC atual.

Icona

Exportar caixa de diálogo