Asc Function (BASIC)

Devolve o valor ASCII (American Standard Code for Information Interchange - C贸digo est谩ndar americano para o intercambio de informaci贸n) do primeiro car谩cter dunha expresi贸n de cadea.

Sintaxe:

Asc(string) As Long

Valor de retorno:

Long

Par谩metros:

string: Any valid string expression. Only the first character in the string is relevant.

Use a funci贸n Asc para substitu铆r teclas por valores. Se a funci贸n Asc encontra unha cadea en branco, o Basic do LibreOffice informa dun erro en tempo de execuci贸n. Al茅n dos caracteres ASCII de 7 bits (c贸digos de 0-127), a funci贸n ASCII detecta c贸digos de teclado non imprim铆beis en c贸digo ASCII. Esta funci贸n tam茅n admite caracteres Unicode de 16 bits.

C贸digos de erro

5 Chamada de procedemento incorrecta

Exemplo:

Sub ExampleASC
    Print ASC("A") REM devolve 65
    Print ASC(string:="Z") ' returns 90
    Print ASC("Castro Caldelas") REM devolve 76, xa que s贸 se ten en conta o primeiro car谩cter