Instrución Static

Declara unha variábel ou matriz a nivel de procedemendo dentro dun método ou función, de forma que os seus valores se manteñan despois da súa saída. As convencións da instrución Dim tamén son válidas.

Icona Aviso

The Static statement cannot be used to define variable arrays. Arrays must be specified according to a fixed size.

Sintaxe:

Static NomeVar[(inicio To fin)] [As TipoVar], NomeVar2[(inicio To fin)] [As TipoVar], ...

Exemplo:

Sub ExampleStatic
Dim iCount As Integer, iResult As Integer
    For iCount = 0 To 2
        iResult = InitVar()
    Next iCount
    MsgBox iResult,0,"The answer is"
End Sub

REM Función para o inicio da variábel estática
Function InitVar() As Integer
    Static iInit As Integer
    Const iMinimum as Integer = 40 REM valor de retorno mínimo desta función
    if iInit = 0 then REM comprobar se está inicializado
        iInit = iMinimum
    Else
        iInit = iInit + 1
    End If
    InitVar = iInit
End Function

Precisamos da súa axuda!