Funci贸n TimeValue

Calcula un valor de hora en serie a partir da hora, minuto e segundo especificados - par谩metros pasados como cadeas - que representan a hora nun 煤nico valor num茅rico. Este valor pode usarse para calcular a diferenza entre horas.

Sintaxe:

TimeValue (Texto As String)

Valor de retorno:

Data

Par谩metros:

Text: Any string expression that contains the time that you want to calculate in the format "HH:MM:SS".

Coa funci贸n TimeValue pode converter calquera hora nun 煤nico valor, podendo calcular as diferenzas entre horas.

A funci贸n TimeValue devolve o tipo Variante con VarType 7 (Data) e almacena este valor internamente como un n煤mero de dupla precisi贸n entre 0 e 0,9999999999.

Ao contrario das funci贸ns DateSerial ou DateValue, onde os valores de data en serie resultan en d铆as relativos a unha data fixa, pode efectuar c谩lculos cos valores devoltos pola funci贸n TimeValue mais non pode avalialos.

Na funci贸n TimeSerial, pode pasar par谩metros individuais (hora, minuto, segundo) como expresi贸ns num茅ricas separadas. No caso da funci贸n TimeValue, no entanto, pode pasar unha cadea de caracteres como un par谩metro que cont茅n a hora.

C贸digos de erro

5 Chamada de procedemento incorrecta

13 Tipo de datos non coincidente

Exemplo:

Sub ExampleTimerValue
Dim daDT As Date
Dim a1, b1, c1, a2, b2, c2 As String
    a1 = "hora inicial"
    b1 = "hora final"
    c1 = "tempo total"
    a2 = "8:34"
    b2 = "18:12"
    daDT = TimeValue(b2) - TimeValue(a2)
    c2 = a1 & ": " & a2 & chr(13)
    c2 = c2 & b1 & ": " & b2 & chr(13)
    c2 = c2 & c1 & ": " & trim(Str(Hour(daDT))) & ":" & trim(Str(Minute(daDT))) & ":" & trim(Str(Second(daDT)))
    MsgBox c2