Funci贸ns en tempo de execuci贸n

This section describes the Runtime Functions of LibreOffice Basic.

Basic Constants

Constants used in Basic programs

Vari谩beis

As seguintes instruci贸ns e funci贸ns serven para declarar ou definir vari谩beis, converter vari谩beis dun tipo a outro ou determinar o seu tipo.

Logical Operators

LibreOffice Basic soporta os seguintes operadores l贸xicos.

Comparison Operators

Comparison operators compare two expressions. The result is returned as a boolean expression that determines if the comparison is True (-1) or False (0).

Cadeas

As seguintes funci贸ns e instruci贸ns validan e devolven cadeas.

Funci贸ns de data e hora

Use as instruci贸ns e funci贸ns aqu铆 descritas para executar c谩lculos de data e hora.

Mathematical Operators

LibreOffice Basic soporta os seguintes operadores matem谩ticos.

Funci贸ns num茅ricas

As seguintes funci贸ns num茅ricas realizan c谩lculos. Os operadores matem谩ticos e l贸xicos descr铆bense noutra secci贸n. As funci贸ns dist铆nguense dos operadores en que as funci贸ns pasan argumentos e devolven valores mentres que os operadores devolven un valor a trav茅s da combinaci贸n de d煤as expresi贸ns num茅ricas.

Funci贸ns de E/S de pantalla

Esta secci贸n describe as funci贸ns en tempo de execuci贸n usadas para chamar caixas de di谩logo para a entrada e sa铆da de datos do usuario.

Funci贸ns de E/S de ficheiro

Utilice as funci贸ns de entrada e sa铆da de ficheiros para crear e administrar ficheiros (datos) definidos polo usuario.

Control da execuci贸n do programa

As seguintes instruci贸ns controlan a execuci贸n dun programa.

Funci贸ns de tratamento de erros

Use the following statements and functions to define the way LibreOffice Basic reacts to run-time errors.

Outras ordes

Esta 茅 unha lista de funci贸ns e instruci贸ns que non pertencen a ningunha outra categor铆a.