Macro

Abre a caixa de di谩logo Macro, naque se poden crear, editar, organizar e executar macros no Basic de LibreOffice.

Nome de macro

Mostra o nome da macro seleccionada. Para crear ou modificar o nome dunha macro, introduza aqu铆 un nome.

Macro de / Gardar macro en

Mostra as bibliotecas e m贸dulos nos cales pode abrir ou gardar as s煤as macros. Para gardar unha macro cun documento espec铆fico, abra o documento e, a continuaci贸n, abra esta caixa de di谩logo.

Executar / Gardar

Executa ou garda a macro actual.

Atribu铆r

Abre a caixa de di谩logo Personalizar, onde pode atribu铆r a macro seleccionada a unha orde de men煤, unha barra de ferramentas ou a un evento.

Editar

Inicia o editor de Basic de LibreOffice e abre a macro seleccionada para editala.

Novo / Eliminar

Crea unha macro nova ou elimina a que estea seleccionada.

Para crear unha nova macro, seleccione o m贸dulo "Est谩ndar" na lista Macro de e, a seguir, prema Novo.

Para eliminar unha macro selecci贸nea e prema en Eliminar.

Organizador

Abre a caixa de di谩logo Organizador de macros, onde pode engadir, editar ou eliminar calquera m贸dulo, caixa de di谩logo ou biblioteca de macro existente.

M贸dulos / Di谩logos

Mostra as macros e caixas de di谩logo existentes.

Pode arrastrar e soltar un m贸dulo ou unha caixa de di谩logo das bibliotecas.

Para copiar un di谩logo ou un m贸dulo, mante帽a presionada a tecla mentres realiza arrastrar e soltar.

Editar

Abre a macro ou caixa de di谩logo seleccionada para a s煤a edici贸n.

Novo

Crea un novo m贸dulo.

Crea un di谩logo novo.

Separador Bibliotecas

Permite xestionar as bibliotecas de macros.

Localizaci贸n

Seleccione a localizaci贸n das bibliotecas de macros que desexa organizar.

Biblioteca

Mostra as bibliotecas de macros da localizaci贸n escollida.

Editar

Abre o editor de LibreOffice Basic para modificar a biblioteca seleccionada.

Contrasinal

Atrib煤e ou edita o contrasinal da biblioteca seleccionada. As bibliotecas "Est谩ndar" non poden ter contrasinal.

Novo

Crea unha biblioteca.

Nome

Introduza un nome para o novo m贸dulo, caixa de di谩logo ou biblioteca.

Anexar

Localice a biblioteca deo Basic de LibreOffice que desexa engadir 谩 lista actual e, a continuaci贸n, prema en Abrir.