Axuda dos scripts en Python do LibreOffice

O LibreOffice fornece unha Interface de Programaci贸n de Aplicativos (API) que permite controlar os compo帽entes do LibreOffice con diferentes linguaxes de programaci贸n empregando o Paquete de Desenvolvemento de Software (SDK) do LibreOffice. Para m谩is informaci贸n sobre a API do LibreOffice e o Paquete de Desenvolvemento de Software (SDK), visite http://api.libreoffice.org

Esta secci贸n de axuda explica as funci贸ns m谩is frecuentes dos scripts en Python para o LibreOffice. Para informaci贸n m谩is detallada, consulte Dese帽o de desenvolvemento de aplicativos en Python no wiki.

Traballar con scripts en Python no LibreOffice

P贸dense executar scripts en Python escollendo Ferramentas - Macros - Executar macro. Os scripts p贸dense editar co editor de texto preferido. Os scripts en Python est谩n presentes en varios lugares que se detallan a seguir. Pode consultar os exemplos de programaci贸n para macros que ilustran como executar a consola interactiva de Python desde o LibreOffice.

Assigning Scripts in LibreOffice

Setting up an Integrated Development Environment (IDE) for Python

Python Scripts Organization and Location

Running Python Interactive Console

Programming with Python Scripts

Exemplos de programaci贸n en Python

Invocar macros en Basic desde Python

Creating Python Scripts with ScriptForge

LibreOffice Python Modules

msgbox module

scriptforge module

uno module

Axuda sobre a Axuda

As referencias da Axuda sobre a configuraci贸n predeterminada do programa nun sistema que est谩 configurado de modo predeterminado. As descrici贸ns de cores, acci贸ns do rato ou outros elementos poden ser diferentes entre o programa e o sistema.