Access2Base

Que 茅 Access2Base?

Access2Base 茅 unha biblioteca de macros en BASIC de LibreOffice para usuarios avanzados e desenvolvedores de aplicaci贸ns (para negocios ou persoais). 脡 unha das bibliotecas dispo帽ibles en 芦Macros da aplicaci贸n禄.

The functionalities provided by the implemented macros are all directly inspired by Microsoft Access. The macros are callable mainly from a LibreOffice Base application, but also from any LibreOffice document (Writer, Calc, ...) where access to data stored in a database makes sense.

A API fornecida por Access2Base pretende ser m谩is concisa, intuitiva e f谩cil de utilizar que a API est谩ndar de UNO (API=Interface de Programaci贸n de Aplicativos).

Icona Aviso

A biblioteca est谩 documentada na rede en http://www.access2base.com

As macros implementadas incl煤en:

1. unha API simplificada e extens铆bel para a manipulaci贸n de formularios, di谩logos e controis semellante ao modelo de obxectos do Access da Microsoft

2. unha API para acceder a bases de datos cos obxectos t谩boa, consulta, rexistro e campo

3. diversas acci贸ns cunha sintaxe id茅ntica 谩 das macros/acci贸ns correspondentes do Access da Microsoft

4. as funci贸ns de base de datos DLookup, DSum, ...

5. a compatibilidade coas notaci贸ns de atallo do tipo Forms!myForm!myControl

e ademais

1. un manipulador de erros e excepci贸ns consistente

2. facilidades para programar eventos de formularios, di谩logos e controles

3. a compatibilidade con formularios incorporados ou aut贸nomos (Writer).

Compare Access2Base con MSAccess VBA

REM Open a form ...
             OpenForm("myForm")
   REM Move a form to new left-top coordinates ...
             Dim ofForm As Object  ' In VBA =>  Dim ofForm As Form
             Set ofForm = Forms("myForm")
             ofForm.Move(100, 200)
   REM Get the value of a control ...
             Dim ocControl As Object
             ocControl = ofForm.Controls("myControl")
             MsgBox ocControl.Value
   REM Hide a control ...
             ocControl.Visible = False
   REM ... or alternatively ...
             setValue("Forms!myForm!myControl.Visible", False)  '  Shortcut notation
             ' In VBA =>  Forms!myForm!myControl.Visible = False