Access2Base

Que é Access2Base?

Access2Base é unha biblioteca de macros en BASIC de LibreOffice para usuarios avanzados e desenvolvedores de aplicacións (para negocios ou persoais). É unha das bibliotecas dispoñibles en «Macros da aplicación».

The functionalities provided by the implemented macros are all directly inspired by Microsoft Access. The macros are callable mainly from a LibreOffice Base application, but also from any LibreOffice document (Writer, Calc, ...) where access to data stored in a database makes sense.

A API fornecida por Access2Base pretende ser máis concisa, intuitiva e fácil de utilizar que a API estándar de UNO (API=Interface de Programación de Aplicativos).

Icona Aviso

A biblioteca está documentada na rede en http://www.access2base.com

As macros implementadas inclúen:

1. unha API simplificada e extensíbel para a manipulación de formularios, diálogos e controis semellante ao modelo de obxectos do Access da Microsoft

2. unha API para acceder a bases de datos cos obxectos táboa, consulta, rexistro e campo

3. diversas accións cunha sintaxe idéntica á das macros/accións correspondentes do Access da Microsoft

4. as funcións de base de datos DLookup, DSum, ...

5. a compatibilidade coas notacións de atallo do tipo Forms!myForm!myControl

e ademais

1. un manipulador de erros e excepcións consistente

2. facilidades para programar eventos de formularios, diálogos e controles

3. a compatibilidade con formularios incorporados ou autónomos (Writer).

Compare Access2Base con MSAccess VBA

REM Open a form ...
             OpenForm("myForm")
   REM Move a form to new left-top coordinates ...
             Dim ofForm As Object  ' In VBA =>  Dim ofForm As Form
             Set ofForm = Forms("myForm")
             ofForm.Move(100, 200)
   REM Get the value of a control ...
             Dim ocControl As Object
             ocControl = ofForm.Controls("myControl")
             MsgBox ocControl.Value
   REM Hide a control ...
             ocControl.Visible = False
   REM ... or alternatively ...
             setValue("Forms!myForm!myControl.Visible", False)  '  Shortcut notation
             ' In VBA =>  Forms!myForm!myControl.Visible = False