LibreOffice Writerin ominaisuudet

LibreOffice Writerilla laaditaan tekstidokumentteja, joissa voi myös olla kuvitusta, taulukoita tai kaavioita. Asiakirja voidaan tallentaa erilaisiin tiedostomuotoihin, mukaan luettuina normitettu OpenDocument-muoto (ODF), Microsoft Word .doc ja HTML. Asiakirja on myös helposti vietävissä PDF-muotoon.

Kirjoittaminen

LibreOffice Writerilla voidaan luoda perustekstejä kuten muistioita, fakseja, kirjeitä, hakemuksia ja joukkokirjeitä. Sillä voi kirjoittaa myös pitkiä ja monimutkaisia tai monesta osasta koostuvia asiakirjoja lähdeviitteineen, sisällysluetteloineen ja hakemistoineen.

LibreOffice Writer also includes such useful features as a spellchecker, a thesaurus, AutoCorrect, and hyphenation as well as a variety of templates for almost every purpose. You can also create your own templates using the wizards.

Suunnittelu ja jäsentely

LibreOffice offers a wide variety of options to design documents. Use the Styles window to create, assign and modify styles for paragraphs, individual characters, frames and pages. In addition, the Navigator helps you to quickly move around inside your documents, lets you look at your document in an outline view, and keeps track of the objects that you have inserted into your document.

Käyttäjän on mahdollista myös luoda erilaisia hakemistoja ja taulukoita tekstiasiakirjoihinsa. Hän voi määritellä niiden rakenteen ja ulkoasun mieleisekseen. Aktiiviset hyperlinkit ja kirjanmerkit sallivat siirtymisen suoraan vastaavaan tekstin kohtaan.

Työpöytäjulkaiseminen LibreOffice Writerilla

LibreOffice Writer contains numerous desktop publishing and drawing tools to assist you in creating professionally styled documents, such as brochures, newsletters and invitations. You can format your documents with multi-column layouts, frames, graphics, tables, and other objects.

Laskenta

LibreOffice:in tekstidokumenteissa on laskentatoiminto, jolla käyttäjä voi suorittaa vaativia lasku- tai loogisia toimintoja. Käyttäjän on myös helppo luoda asiakirjaan taulukko, johon voi liittää laskentaa.

Piirtäminen

Käyttäjä voi luoda LibreOffice Writerin piirrostoiminnolla piirroksia, kuvia, koristekirjaimia ja muuta kuvitusta suoraan tekstiasiakirjaan.

Grafiikan lisääminen

Käyttäjä voi kuvittaa tekstiään eri tiedostomuodoissa olevilla kuvilla, mm. JPG- tai GIF-kuvatiedostoilla. Lisäksi Galleriassa on käytettävissä aiheen mukaisesti järjestetty leikekuvakokoelma ja fonttipajan gallerialla voi luoda häikäiseviä fonttitehosteita.

Joustava käyttöliittymä

The program interface is designed so that you can configure it according to your preferences, including customizing icons and menus. You can position various program windows, such as the Styles window or the Navigator as floating windows anywhere on the screen. You can also dock some windows to the edge of the workspace.

Vedä ja pudota

Käyttämällä vedä ja pudota -toimintoa LibreOffice-tekstiasiakirjojen työstäminen on vaivatonta ja tehokasta. Vedä ja pudota -toiminnolla voidaan siirtää objekteja, esimerkiksi kuvia galleriasta, paikasta toiseen saman asiakirjan sisällä tai avoimien LibreOffice-asiakirjojen välillä.

Ohjetoiminnot

Tässä esillä olevaa ohjetoimintoa voidaan käyttää LibreOffice-sovelluksien kattavana käsikirjana. Se sisältää ohjeistuksen niin helpoille kuin monimutkaisillekin tehtäville.

Please support us!