Tekstiasiakirjojen tallentaminen HTML-muotoon

LibreOffice Writerin asiakirja voidaan tallentaa HTML-muodossa, niin että sitä voidaan katsella nettiselaimella. Tarvittaessa sivun vaihdot voidaan kytkeä tiettyyn otsikkokappaletyyliin, jolloin tuotetaan HTML-sivu aina tyylin esiintyessä asiakirjassa. LibreOffice Writer luo automaattisesti sivun, jossa on hyperlinkit näille sivuille.

Kun tekstiasiakirja tallennetaan HTML-muotoon, mahdolliset asiakirjaan sisältyvät kuvat tallennetaan HTML-koodiin upotettuina tietovirtoina. LibreOffice pyrkii säilyttämään kuvien alkuperäisen muodon, eli JPEG- ja SVG-kuvat tallennetaan HTML-asiakirjaan sellaisenaan. Kaikki muut kuvat tallennetaan PNG-muodossa.

1. Käytä yhtä LibreOfficen oletuksellista otsikkokappaletyyliä, esimerkiksi tyyliä "Otsikko 1", kappaleessa, josta alkaen tuotetaan uusi HTML-sivu.

2. Valitse Tiedosto - Lähetä - Luo HTML-asiakirja.

3. Valitse erottimena-ruudusta kappaletyyli, jota käytät uuden HTML-sivun tuottamiseen.

4. Anna polku ja nimi HTML-asiakirjalle ja napsauta Tallenna.