Rivinumeroiden lisääminen

LibreOffice voi lisätä rivinumerot joko koko asiakirjaan tai valittuihin asiakirjan kappaleisiin. Rivinumerot tulostuvat asiakirjassa. Käyttäjä voi määrittää rivinumerovälin, aloittavan rivinumeroin ja sen, lasketaanko tyhjät rivit tai kehysten rivit. Rivinumeroiden väleihin voidaan lisätä erotinmerkki.

note

Rivinumerot eivät ole käytettävissä HTML-tiedostomuodossa.

Rivinumeroiden lisääminen koko asiakirjaan

1. Valitse Työkalut - Rivien numerointi.

2. Valitse Näytä numerointi ja valitse sitten tarpeelliset asetukset.

3. Hyväksy OK:lla.

Rivinumeroiden lisääminen määrättyihin kappaleisiin

1. Valitse Työkalut - Rivien numerointi.

2. Valitse Näytä numerointi.

3. Press to open the Styles window, and then click the Paragraph Styles icon.

4. Napsauta kakkospainikkeella "Oletus"-kappaletyyliä ja valitse Muuta.

Kaikki kappaletyylit perustuvat "Oletus"-tyyliin.

1. Click the Outline & List tab.

2. Tyhjennä Rivien numerointi -alueella Sisällytä tämä kappale rivinumerointiin -valintaruutu.

3. Hyväksy OK:lla.

4. Valitse kappaleet, joihin lisäät rivinumerot.

5. Choose Format - Paragraph, and then click the Outline & Numbering tab.

6. Merkitse Sisällytä tämä kappale rivinumerointiin.

7. Hyväksy OK:lla.

Käyttäjä voi myös luoda kappaletyylin, joka sisältää rivinumeroinnin ja käyttää sitä niihin kappaleisiin, joihin haluaa lisätä rivinumeroinnin.

Aloittavan rivinumeron määrääminen

1. Napsauta kappaleessa.

2. Choose Format - Paragraph, and then click the Outline & List tab.

3. Merkitse Sisällytä tämä kappale rivinumerointiin -valintaruutu.

4. Merkitse Aloita alusta tämän kappaleen kohdalla -valintaruutu.

5. Syötä rivinumero Aloita numerolla -ruutuun.

6. Hyväksy OK:lla.