Tavutuksen estäminen erikoissanoissa

Jos teksti on tavutettu automaattisesti ja tietyt sanat näyttävät rumilta tavutettuina tai halutaan, ettei tiettyjä sanoja koskaan tavuteta, kytketään tavutus pois noilta sanoilta:

1. Choose - Languages and Locales - Writing Aids

2. Valitse sanasto Omat sanakirjat -luettelosta ja napauta sitten Muokkaa-painiketta.

Jos luettelo on tyhjä, napsauta Uusi-painiketta uuden sanaston luomiseksi.

3. Kirjoita Sana-ruutuun sana, jonka tavutus estetään, ja yhtäsuuruusmerkki (=), esimerkiksi "Goethe=".

4. Napsauta Uusi ja napsauta sitten Sulje.

tip

Sanan tavutuksen estämiseksi vaivattomasti valitaan sana, valitaan Muotoilu - Fontti, napsautetaan Fontti-välilehteä ja valitaan "Ei mikään" Kieli-ruudussa.

Joissakin sanoissa on erikoismerkkejä, jotka LibreOffice käsittelee tavumerkkeinä. Mikäli sellaisia sanoja ei haluta tavuttaa, voidaan lisätä erityiskoodi, joka estää tavutuksen lisätyn erityiskoodin kohdalla. Toimitaan seuraavasti:

1. Sijoita kohdistin tekstissä sille kohdalle, josta tavutetaan.

2. Choose Insert - Formatting Mark - Word Joiner.

The inserted formatting mark will be shown in gray. To remove it, simply place the cursor over the formatting mark and press the Del key.