Perusasiakirjojen ja osa-asiakirjojen käyttäminen

Perusasiakirjoilla voidaan hallita laajoja asiakirjoja, kuten monia lukuja sisältäviä kirjoja. Perusasiakirjaa voidaan pitää yksittäisten LibreOffice Writer-tiedostojen säilönä. Yksittäisiä tiedostoja nimitetään osa-asiakirjoiksi.

Perusasiakirjan luominen

 1. Tee jokin seuraavista:

 1. Kun luot uuden perusasiakirjan, sen ensimmäisenä merkintänä rakenneselaimessa pitää olla Teksti-merkintä. Kirjoita esittely tai jotain muuta tekstiä. Tällä varmistat, että perusasiakirjan olemassa olevan tyylin muokkaamisen jälkeen muutettu tyyli näkyy tarkasteltaessa osa-asiakirjoja.

 2. Perusasiakirjojen rakenneselaimessa (ellei se ole avautunut, paina F5-näppäintä), napsauta ja paina Lisää-kuvaketta ja tee jokin seuraavista:

 1. Valitse Tiedosto - Tallenna.

Perusasiakirjan muokkaaminen

Rakenneselainta käytetään perusasiakirjan osa-asiakirjojen järjestelyyn ja muokkaamiseen.

Icon

Perusasiakirjan hakemiston päivittämiseksi valitaan hakemisto rakenneselaimessa ja napsautetaan sitten Päivitä-kuvaketta.

Huomautus-kuvake

Kun perusasiakirjaan lisätään objekti, kuten kehys tai kuva, sitä ei pidä ankkuroida "sivulle". Sen sijaan ankkuri asetetaan "kappaleeseen" Muotoilu - (Objektityyppi) - Tyyppi-välilehdellä ja sitten asetetaan objektin kohteeksi "Koko sivu" Vaakataso- ja Pystytasossa-luetteloruuduissa.


Kunkin osa-asiakirjan aloittaminen omalta sivultaan

 1. Varmista, että kaikkien osa-asiakirja alussa on otsikko, jossa käytetään samaa kappaletyyliä, esimerkiksi "Otsikko 1".

 2. In the master document, choose View - Styles, and click the Paragraph Styles icon.

 3. Napsauta kakkospainikkeella "Otsikko 1" -riviä ja valitse Muuta.

 4. Napsauta Tekstin rivitys -välilehteä.

 5. Merkitse Vaihdot-alueelta Lisää-valintaruutu ja valitse sitten Tyyppi-ruudusta "Sivu".

 6. Jos haluat kunkin osa-asiakirjan alkavan parittomalta sivulta, merkitse Sivutyylin kanssa ja valitse "Oikea sivu" ruudusta.

 7. Hyväksy OK:lla.

To Export a Master Document

 1. Valitse Tiedosto - Vie.

 2. In the Save as type list, select a text document file format and click Save.

Huomautus-kuvake

Osa-asiakirjat viedään osina. Jos halutaan viedä pelkkä tekstiasiakirja ilman osia, käytetään Muotoilu - Osat -komentoa suojauksen purkamiseen ja osien poistoon.


Please support us!