Etsi ja korvaa Writerissa

Tekstiasiakirjoista voidaan hakea sanoja, muotoiluja, tyylejä ynnä muuta. Käyttäjä voi siirtyä yhdestä tuloksesta seuraavaan tai korostaa kaikki tulokset kerralla. Tämä jälkeen voidaan ottaa käyttöön toinen muotoilu tai korvata sanat toisella tekstillä.

Etsi ja korvaa -valintaikkuna

Haettaessa tekstiä koko asiakirjasta avataan Etsi ja korvaa -valintaikkuna ilman aktiivista tekstivalintaa. Kun etsitään vain osasta asiakirjaa, valitaan ensin tämä tekstinosa ja avataan sitten Etsi ja korvaa -valintaikkuna.

Tekstin haku

 1. Valitse Muokkaa - Etsi ja korvaa avataksesi Etsi ja korvaa -valintaikkunan.

 2. Enter the text to find in the Find text box.

 3. Napsauta joko Etsi seuraava tai Etsi kaikki.

Kun napsautetaan Etsi seuraava, Writer näyttää hakumerkintää vastaavan seuraavan tekstin. Tekstiä voi tarkastella ja muokata ja sitten napsauttaa uudestaan Etsi seuraava seuraavan tekstiesiintymän hakemiseksi.

Jos valintaikkuna suljetaan, voidaan painaa näppäinyhdistelmää (Ctrl+Vaihto+F) seuraavan tekstin hakemiseksi valintaikkunaa avaamatta.

Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää asiakirjan oikeassa alakulmassa vierityspalkin päässä olevia kuvakkeita asiakirjan seuraavaan tekstiin tai muuhun kohteeseen siirtymiseen.

Kun napsautetaan Etsi kaikki, Writer valitsee kaikki tekstit, jotka ovat samoja kuin merkintä. Tämän jälkeen voidaan esimerkiksi kaikki löydetyt teksti lihavoida tai käyttää samaa merkkityyliä kaikkiin kerralla.

Tekstin korvaaminen

Huomautus-kuvake

Toisin kuin tekstin haku, tekstin korvausta ei voida rajoittaa vain aktiiviseen valintaan.


 1. Valitse Muokkaa - Etsi ja korvaa avataksesi Etsi ja korvaa -valintaikkunan.

 2. Enter the text to search in the Find text box.

 3. Kirjoita korvaava teksti löydetylle Korvaa tekstillä -tekstiruudun tekstille.

 4. Napsauta joko Korvaa tai Korvaa kaikki.

When you click Replace, Writer will search the whole document for the text in the Find box, starting at the current cursor position. When text is found, Writer highlights the text and waits for your response. Click Replace to replace the highlighted text in the document with the text in the Replace text box. Click Find Next to advance to the next found text without replacing the current selection.

Kun napsautetaan Korvaa kaikki, Writer korvaa kaikki tekstit, jotka vastaavat merkintää.

Tyylien haku

Tyylien etsintää käytetään, kun halutaan hakea asiakirjasta kaikki tekstit, joihin on liitetty tietty kappaletyyli, esimerkiksi "Otsikko 2" -tyyli.

 1. Valitse Muokkaa - Etsi ja korvaa avataksesi Etsi ja korvaa -valintaikkunan.

 2. Click Other options to expand the dialog.

 3. Check Paragraph Styles.
  The Find text box now is a list box, where you can select any of the Paragraph Styles that are applied in the current document.

 4. Valitse etsittävä tyyli ja napsauta sitten Etsi seuraava tai Etsi kaikki -painiketta.

Muotoilujen haku

Muotoilun etsintää käytetään, kun halutaan hakea asiakirjasta kaikki tekstit, joihin on liitetty tietty suora merkkimuotoilu.

Huomautus-kuvake

Muotoilun etsinnällä löydetään vain suoran merkkimuotoilun määreet. Sillä ei löydetä tyylin osana käytettäviä määreitä, esimerkiksi otsikoista.


 1. Valitse Muokkaa - Etsi ja korvaa avataksesi Etsi ja korvaa -valintaikkunan.

 2. Napsauta Lisää valintoja -painiketta avartaaksesi valintaikkunaa.

 3. Napsauta Muotoilu-painiketta.

 1. Napsauta joko Etsi seuraava tai Etsi kaikki.

Lisää valintoja

Samankaltaisuushaulla voi löytää tekstejä, jotka ovat miltei samanlaisia kuin hakuteksti. Voit asettaa sallitun eroavien merkkien määrän.

Merkitse Samankaltaisuushaku-asetus ja halutessasi napsauta Samankaltaisuudet -painiketta asetusten vaihtamiseksi. (Kaikissa kolmessa kentässä 1 toimii hyvin englanninkielisessä tekstissä.)

Vihje-kuvake

Kun aasialaisten kielten tuki on otettu käyttöön - Kieliasetukset - Kielet-sivulla, Etsi ja korvaa -valintaikkunassa on aasialaisen tekstin haulle asetukset.


Rakenneselain

Rakenneselain on objektien haun ja valinnan päätyökalu. Rakenneselainta voi käyttää myös kappaleiden siirtämiseen ja järjestelyyn. Tämä edellyttää jäsennysnäkymää asiakirjalta.

Valitse Näytä - Rakenneselain rakenneselaimen ikkunan avaamiseksi.

Rakenneselainta käytetään objektien lisäämiseen, linkittämiseen ja viittaamiseen saman asiakirjan sisällä ja toisista avoimista asiakirjoista käsin. Katso lisätietoja Rakenneselain-opasteesta.

Napsautetaan sinistä ympyrää pystyvierityspalkin alaosassa pienen rakenneselaintyylisen Siirtyminen-ikkunan avaamiseksi.

Siirtyminen-ikkunaa voi käyttää sujuvaan hyppyyn seuraavaan objektiin tai seuraavan tekstin hakemiseen asiakirjasta.

Please support us!