Monimutkaisten lausekkeiden laskenta tekstiasiakirjoissa

Esimääriteltyjä funktioita voidaan käyttää kaavoissa ja sitten lisätä laskennan tulos tekstiasiakirjaan.

Esimerkiksi kolmen luvun keskiarvo lasketaan seuraavasti:

1. Napsauta asiakirjaa siinä kohdassa, johon kaava lisätään ja paina sitten F2-näppäintä.

2. Napsauta Kaava-kuvaketta ja valitse Tilastofunktioiden luettelosta "Keskiarvo".

3. Kirjoita kolme lukua, jotka erotellaan pystyviivoin (|).

4. Paina Enteriä. Tulos lisätään kenttänä asiakirjaan.

Kaavan muokkaamiseksi kaksoisnapsautetaan kenttää asiakirjassa.

Taulukon laskentatuloksen esittäminen eri taulukossa

Kaavarivi

Tekstiasiakirjan laskentaominaisuudet

Lausekkeen laskeminen ja tuloksen liittäminen tekstiasiakirjassa

Yhteissumman laskeminen taulukon soluista

Monitaulukkolaskenta