Automaattisen tekstin käyttäminen

LibreOffice Writer voi säilöä tekstileikkeitä - myös sellaisia, joissa on kuvia taulukoita ja kenttiä - automaattisina teksteinä, niin että tekstileikkeet ovat sujuvasti käytettävissä myöhemmin. Tarvittaessa myös muotoiltuja tekstileikkeitä voidaan tallettaa.

Automaattitekstin luominen

 1. Valitse teksti, joka voi sisältää kuvia, taulukoita tai kenttiä, talletettavaksi automaattitekstiksi. Kuva voidaan tallettaa vain, jos se on ankkuroitu merkkinä ja se sijaitsee kahden tavanomaisen kirjoitusmerkin välissä.

 2. Valitse Tiedosto - Vie.

 3. Valitse luokka, johon tekstileike säilötään.

 4. Kirjoita nimi, jonka alussa on vähintään neljä merkkiä ilman välilyöntiä. Tämä tekee automaattisen tekstin Ehdota nimeä kirjoitettaessa -asetuksen toimivaksi. Tarvittaessa voit muuttaa ehdotettua pikavalintaa.

 5. Napsauta Autom. teksti -painiketta ja valitse sitten Uusi.

 6. Napsauta Sulje-painiketta.

Automaattisen tekstimerkinnän lisääminen

 1. Napsauta asiakirjaa kohdasta, johon lisäät automaattisen tekstileikkeen.

 2. Valitse Muokkaa - Automaattinen teksti.

 3. Valitse lisättävä automaattinen tekstileike ja napsauta sitten Lisää.

Voidaan myös kirjoittaa automaattisen tekstileikkeen pikavalintakoodi ja painaa F3-näppäintä tai Lisää-palkista Automaattinen teksti-kuvakkeen jälkeistä nuolivalitsinta ja valita sitten tekstileike.

Vihje-kuvake

LibreOffice Mathin esimerkkikaava lisätään sujuvasti kirjoittamalla fn ja painamalla sitten F3-näppäintä. Kun kaava lisätään toistamiseen, kaavan esiintymät numeroidaan juoksevasti. Täytetekstin lisäämiseksi kirjoitetaan dt ja painetaan sitten F3-näppäintä.


Automaattisten tekstien merkintäluettelon tulostaminen

 1. Valitse Työkalut - Makrot - Makrojen hallinta - LibreOffice Basic .

 2. In the Macro from tree control, select Application Macros - Gimmicks - AutoText.

 3. Valitse "Main" Makro moduulista: AutoText -luettelosta ja napsauta sitten Suorita. Nykyisten automaattitekstien merkintöjen luettelo tuotetaan erilliselle tekstiasiakirjalle.

 4. Valitse Tiedosto - Tulosta.

Automaattitekstien käyttö verkkoasennuksissa

Automaattiset tekstileikkeet voidaan säilöä verkon eri kansioihin.

Esimerkiksi yhtiön "kirjoitussuojatut" tekstileikkeet voidaan säilöä keskuspalvelimelle ja käyttäjien määrittämät automaattiset tekstit paikalliseen kansioon.

Automaattitekstien kansioiden polut voidaan muokata kokoonpanossa.

Tässä luettelossa on kaksi kansiota. Ensimmäinen merkintä on palvelinasennukselle ja toinen merkintä on käyttäjän kansio. Jos molemmissa kansioissa on kaksi samannimistä automaattitekstimerkintää, käyttäjän kansion merkintä otetaan käyttöön.

Please support us!