Rivien numerointi

Lisätään tai poistetaan ja muokataan käsiteltävän asiakirjan rivinumeroita. Kappaleen jättämiseksi rivinumeroinnin ulkopuolelle napsautetaan kappaletta, valitaan Muotoilu - Kappale, napsautetaan sitten Jäsennys ja numerointi -välilehteä ja tyhjennetään vielä Sisällytä tämä kappale rivinumerointiin -valintaruutu. Myös kappaletyyli voidaan jättää rivinumeroinnin ulkopuolelle.

Huomautus-kuvake

Rivinumerot eivät ole käytettävissä HTML-tiedostomuodossa.

Toiminnon käyttäminen:

Choose Tools - Line Numbering (not for HTML format)

Näytä numerointi

Lisätään rivinumerot käsiteltävään asiakirjaan.

Näytä

Asetetaan rivinumeroinnin ominaisuudet.

Merkkityyli

Valitaan rivinumeroille käytettävä muotoilutyyli.

Muotoilu

Valitaan käytettävä numerointityyli.

Sijainti

Valitaan, missä kohdassa rivinumerot näkyvät.

Välit

Annetaan sen välin suuruuden, joka jää rivinumeron ja tekstin väliin.

Väli

Annetaan rivinumeroiden näkyvä askelväli.

Erotin

Voidaan syöttää erotinmerkki, joka näkyy rivinumeroiden välissä, mikäli rivinumeroiden askelväli on suurempi kuin yksi.

Teksti

Syötetään teksti, jota käytetään rivinumeroiden välissä.

Toistoväli

Annetaan erottimen toistumiselle rivimäärä.

Huomautus-kuvake

Erotin näkyy vain numerottomilla riveillä.

Laske

Specify whether to include empty paragraphs or lines in frames in the line count.

Tyhjät rivit

Tyhjät kappaleet lasketaan rivimäärään.

Lines in frames

Adds line numbers to text in frames. The numbering restarts in each frame, and is excluded from the line count in the main text area of the document. In linked frames, the numbering is not restarted.

Aloita jokainen uusi sivu uudelleen

Rivinumerointi on sivukohtainen koko asiakirjassa.

Rivinumeroiden lisääminen