Palstat

Määritetään palstojen lukumäärä ja taitto sivun tyylille, kehykselle tai osalle.

Toiminnon käyttäminen:

Valikkoriviltä:

Choose Format - Columns.

Choose Format - Title Page, select the page style, click Edit.

Choose Format - Page Style - Columns tab.

Choose Insert - Frame - Frame - Columns tab.

Choose View - Styles - Page Styles - open context menu for selected page style - New/Edit Style - Columns tab.

Choose Format - Frame and Object - Properties - Columns tab.

Choose Insert - Section - Columns tab.

Choose Format - Section - Options button - Columns tab.

Välilehdellisestä käyttöliittymästä:

Choose Layout - Page Columns - More Options - Columns tab.

On the Layout menu and the Layout tab, choose Page Columns.

Työkaluriveiltä:

Icon Page Columns

Page Columns

Käyttäjä voi valita esimääritellyn palstan taiton tai luoda oman asettelunsa. Kun taittoa käytetään sivun tyyliin, päivittyvät kaikki sivut, joilla tyyliä käytetään. Samoin kun palstan taittoa käytetään kehystyyliin, kaikki tyyliä käyttävät kehyksen päivitetään. Käyttäjä voi myös muuttaa yksittäisen kehyksen palsta-asettelua.

Settings

Sarakkeet

Annetaan käytettävä palstojen lukumäärä sivun tyylille, kehykselle tai osalle.

Valintakentät

Valittavissa on myös esimääriteltyjä taittoja palstoille.

Tooltips describe each predefined selection.

Käytä

Valitaan kohde, jonka palstan taittoa asetellaan. Tämä vaihtoehto on saatavilla vain, jos valintaikkuna avattiin valitsemalla Muotoilu - Palstat.

note

The following two options are only available when formatting sections.

Jaa sisältö tasaisesti kaikkiin palstoihin

Teksti jaetaan tasan palstoille monipalstaisissa osissa.

Tekstin suunta

Määritetään tekstin suunta kappaleessa, jossa käytetään laajennettua tekstin asettelua (CTL). Ominaisuus on saatavilla vain, jos laajennettu tekstiasettelu on käytössä.

Esikatselukenttä

Displays a preview of the current selection.

Palstan taiton esikatselussa näkyy vain palstat eikä ympäröivä sivu.

Leveys ja välit

Automaattinen leveys

Luodaan samanlevyiset palstat.

If the AutoWidth check box is not selected, enter the width and spacing options for the columns.

Column

Näytetään palstan numero sekä leveys ja etäisyys viereisistä palstoista.

Vasennuoli-painike

Siirretään palstanäkymää palsta vasemmalle.

Left Arrow Icon

Vasennuoli-painike

Oikeanuoli-painike

Siirretään palstanäkymää palsta oikealle.

Right Arrow Icon

Oikeanuoli-painike

Leveys

Syötetään palstan leveys.

Välit

Annetaan kahden vierekkäisen palstan keskinäisen välin suuruus.

Erotinviiva

Tämä alue on käytettävissä vain, kun palstoja on useampia kuin yksi.

Style

Valitaan palstojen välisen erotinviivan muotoilutyyli. Mikäli viivaa ei käytetä, valitaan "Ei mitään".

Width

Enter width of the separator line.

Color

Select a color for the separator line.

Korkeus

Annetaan erotinviivan pituus prosentteina palstoitetun alueen korkeudesta.

Sijainti

Valitaan erotinviivan pystykohdistus. Tämä vaihtoehto on saatavilla vain, jos Korkeus-arvo on pienempi kuin 100%.