Anfangit

Muotoillaan kappaleen ensimmäinen kirjain suurikokoiseksi kirjaimeksi, joka voi ulottua useammalle riville. Kappaleen tulee ulottua vähintään yhtä monelle riville kuin Rivit-ruudussa määritetään.

Toiminnon käyttäminen:

Choose Format - Paragraph - Drop Caps tab.

Choose View - Styles - open context menu New/Edit Style - Drop Caps tab.

Asetukset

Display drop caps

Ruutu merkittynä upotetun alkukirjaimen asetuksia käytetään valittuun kappaleeseen.

Koko sana

Ruutu merkittynä kappaleen ensimmäisen sana ensimmäinen kirjain esitetään anfangina ja loput sanan kirjaimet suurikokoisina.

Merkkien määrä

Annetaan anfangeiksi muunnettavien merkkien lukumäärä.

Rivit

Annetaan rivien lukumäärä, joille anfangi ulottuu kappaleen ensimmäiseltä riviltä alaspäin. Annettua rivimäärää lyhyempiin kappaleisiin ei tule anfangia näkyviin. Valinta on rajoitettu 2...9 riviin.

Space to text

Annetaan sen välin suuruuden, joka jää anfangien ja kappaleen muun tekstin väliin.

Sisältö

Teksti

Annetaan teksti, jonka halutaan näkyvän anfangina kappaleen ensimmäisten kirjainten asemesta.

Merkkityyli

Valitaan anfangiin käytettävä muotoilutyyli. Kappaleen valitsevan muotoilutyylin käyttämiseksi valitaan [Ei mitään].

Esikatselukenttä

Displays a preview of the current selection.

Reset

Resets changes made to the current tab to those applicable when this dialog was opened.