Muokkaa konkordanssitiedostoa

Create or edit a list of words to include in an Alphabetical Index. A concordance file lists words that should be referenced in an alphabetical index, together with the page number(s) where they appear in the document.

Etsi ja korvaa -valintaikkunan Etsi kaikki -painiketta voi käyttää korostamaan kaikki sanan esiintymät, jonka jälkeen Lisää hakemistomerkintä -valintaikkunan avaamalla voi lisätä sanan esiintymispaikkoineen aakkoselliseen hakemistoon. Jos kuitenkin samoja aakkosellisia hakemistoja tarvitaan monissa asiakirjoissa, konkordanssitiedoston avulla voi syöttää saman sanan vain kerran ja käyttää luetteloa useasti.

note

The default filter for creating or opening concordance files is *.sdi. However, the file format of the concordance file is plain text.

Muokkaa konkordanssitiedostoa -valintaikkunan avaaminen:

1. Choose Insert - Table of Contents and Index - Table of Contents, Index or Bibliography - Type.

2. Tyyppi-ruudussa valitse "Aakkosellinen hakemisto".

3. Merkitse Asetukset-alueelta Konkordanssitiedosto-valintaruutu.

4. Napsauta Tiedosto-painiketta ja valitse Uusi tai Muokkaa.

Konkordanssitiedostossa on seuraavat kentät:

Term

Meaning

Search term

"Etsittävä termi" viittaa hakemistomerkintään, joka merkitään asiakirjasta.

Alternative entry

"Vaihtoehtoinen merkintä" viittaa hakemistomerkintään sellaisena, kuin se näkyy hakemistossa.

1st and 2nd Keys

Avaimet 1 ja 2 ovat isähakemiston merkintöjä. "Etsittävä termi" tai "Vaihtoehtoinen merkintä" näkyvät alakohtina 1. ja 2. avaimelle.

Comment

Add a comment line above the entry. Commented lines start with #.

Match case

"Sama kirjainkoko" tarkoittaa, että suur- ja pienaakkoset katsotaan eri kirjaimiksi.

Word only

"Vain sana" merkittynä haetaan termiä yhtenä sanana.

note

Asetusten "Sama kirjainkoko" tai "Vain sana" käyttämiseksi napsautetaan vastaavaa solua ja merkitään valintaruutu.

Konkordanssitiedoston luominen käyttämättä Muokkaa konkordanssitiedostoa -valintaikkunaa:

Noudata seuraavia ohjeita konkordanssitiedoston tekemisessä:

Search term;Alternative entry;1st key;2nd key;Match case;Word only

"Sama kirjainkoko" ja "Vain sana" -merkinnät tulkitaan arvoiksi "Ei" tai EPÄTOSI, jos ne ovat tyhjiä tai nolla (0). Kaikki muu sisältö tulkitaan arvoksi "Kyllä" tai TOSI.

Esimerkki

Esimerkiksi jos haluat lisätä sanan "Boston" aakkoselliseen hakemistoon "Cities"-merkinnän alle, syötä seuraava rivi konkordanssitiedostoon:

Boston;Boston;Cities;;0;0

Haku löytää tässä "Bostonin", vaikka se olisi kirjoitettu pienaakkosin.

To include the "Beacon Hill" district in Boston under the "Cities" entry, enter the following line:

Beacon Hill;Boston;Cities;