Muokkaa vastaavuustiedostoa

Luodaan tai muokataan aakkoselliseen hakemistoon sisältyvää sanaluetteloa. Vastaavuustiedostossa luetellaan sanat, joihin pitää viitata aakkosellisessa hakemistossa, sekä sivunumerot, joilla sanat sijaitsevat asiakirjassa.

Etsi ja korvaa -valintaikkunan Etsi kaikki -painiketta voidaan käyttää korostamaan kaikki sanan esiintymät ja sitten voidaan avata Lisää hakemistomerkintä -valintaikkuna tämän sanan lisäämiseksi ja sijoittamiseksi aakkoselliseen hakemistoon. Jos kuitenkin tarvitaan samaa aakkosellista hakemistoa useissa asiakirjoissa, vastaavuustiedosto tekee mahdolliseksi sanan syöttämisen vain kerran ja sitten sen käyttämisen useita kertoja.

note

The default filter for creating or opening concordance files is *.sdi. However, the file format of the concordance file is plain text.

Muokkaa vastaavuustiedostoa -valintaikkunan avaaminen

1. Choose Insert - Table of Contents and Index - Table of Contents, Index or Bibliography - Type.

2. Tyyppi-ruudussa valitse "Aakkosellinen hakemisto".

3. Merkitse Asetukset-alueella Vastaavuustiedosto-valintaruutu.

4. Napsauta Tiedosto-painiketta ja valitse Uusi tai Muokkaa.

Vastaavuustiedostossa on seuraavat kentät:

Term

Meaning

Search term

"Etsittävä termi" viittaa hakemistomerkintään, joka merkitään asiakirjasta.

Alternative entry

"Vaihtoehtoinen merkintä" viittaa hakemistomerkintään sellaisena, kuin se näkyy hakemistossa.

1st and 2nd Keys

Avaimet 1 ja 2 ovat isähakemiston merkintöjä. "Etsittävä termi" tai "Vaihtoehtoinen merkintä" näkyvät alakohtina 1. ja 2. avaimelle.

Comment

Add a comment line above the entry. Commented lines start with #.

Match case

"Sama kirjainkoko" tarkoittaa, että suur- ja pienaakkoset katsotaan eri kirjaimiksi.

Word only

"Vain sana" merkittynä haetaan termiä yhtenä sanana.

note

Asetusten "Sama kirjainkoko" tai "Vain sana" käyttämiseksi napsautetaan vastaavaa solua ja merkitään valintaruutu.

Vastaavuustiedoston luominen käyttämättä Muokkaa vastaavuustiedostoa -valintaikkunaa

Kun luodaan vastaavuustiedosto erillisellä muokkaimella, käytetään seuraavaa muotoiluohjetta:

Search term;Alternative entry;1st key;2nd key;Match case;Word only

"Sama kirjainkoko" ja "Vain sana" -merkinn√§t tulkitaan arvoiksi "Ei" tai EP√ĄTOSI, jos ne ovat tyhji√§ tai nolla (0). Kaikki muu sis√§lt√∂ tulkitaan arvoksi "Kyll√§" tai TOSI.

Esimerkki

Esimerkiksi sanan "Boston" sisällyttäminen aakkoselliseen hakemistoon "Kaupungit"-merkinnän alle, syötetään seuraava rivi vastaavuustiedostoon:

Boston;Boston;Cities;;0;0

Haku löytää tässä "Bostonin", vaikka se olisi kirjoitettu pienaakkosin.

"Nummenkylä"-alueen sisällyttämiseksi Järvenpäähän "Kaupungit"-merkinnän alle syötetään seuraava rivi:

Beacon Hill;Boston;Cities;