Ala- ja loppuviite

Muokataan valittua alaviite- tai loppuviitemerkintÀÀn. Napsautetaan ala- tai loppuviitteen merkin edessÀ ja valitaan sitten tÀmÀ komento.

Toiminnon aloitustavat:

Valitse Muokkaa - Alaviitteet

Ala- tai loppuviitteen tekstin muokkaamiseksi napsautetaan alaviitealueella sivun alareunassa tai asiakirjan lopussa.

note

Ala- tai loppuviitteen tekstiin pÀÀsee siirtymÀÀn sujuvasti napsauttamalla viitteen merkintÀÀn asiakirjassa. Kohdistimen voi myös asettaa merkin eteen tai jÀlkeen ja sitten painaa Ctrl+Vaihto+PgDn. Viitteen merkintÀÀn hypÀtÀÀn takaisin painamalla PgUp.

Numerointi

Valitaan ala- tai loppuviitteen numerointitapa.

Automaattinen

MÀÀrÀtÀÀn lisÀttÀville ala- tai loppuviitteille juoksevat numerot. Juoksevan numeroinnin asetuksia voi muuttaa valitsemalla Työkalut - Ala- ja loppuviitteet.

Merkki

Choose this option to define a character or symbol for the current footnote. This can be either a letter, number or special character.

Choose

LisÀtÀÀn erikoismerkki ala- tai loppuviitteen merkinnÀksi.

tip

To change the format of a footnote or endnote anchor or text, select it, and then choose Format - Character. You can press to open the Styles window and modify the footnote or endnote paragraph style.

Tyyppi

Valitaan lisÀttÀvÀn viitteen tyyppi, siis joko ala- tai loppuviite. Alaviite sijoitetaan sivun alareunaan, kun taas loppuviite tulee asiakirjan loppuun.

Alaviite

Muunnetaan alaviite loppuviitteeksi.

Loppuviite

Muunnetaan loppuviite alaviitteeksi.

Nuoli vasemmalle

SiirrytÀÀn asiakirjassa edelliseen ala- tai loppuviitemerkintÀÀn.

Icon Previous footnote

Edellinen alaviite

Nuoli oikealle

SiirrytÀÀn asiakirjassa seuraavaan ala- tai loppuviitemerkintÀÀn.

Icon Next footnote

Seuraava alaviite

LisÀÀ ala- tai loppuviite -valintaikkuna.