Siirtyminen

Jos Siirtyminen-painiketta napsautetaan rakenneselaimessa tai pystyvierityspalkin alapäässä, saadaan esille työkalupalkki, jossa voidaan valita asiakirjassa olevia kohteita. Tämän jälkeen voidaan käyttää ylös- ja alas-nuolikuvakkeita tekstikohdistimen sijoittamiseksi asiakirjan edelliseen tai seuraavaan kohteeseen.

Napsauttamalla ylös-painiketta vieritetään edelliselle sivulle tai objektiin.

Napsauttamalla alas-painiketta vieritetään seuraavalle sivulle tai objektiin.

Oletuksena on, että niin kauan kuin muuta merkintää ei ole valittu, nuoli-painikkeilla hypätään edelliselle tai seuraavalle asiakirjan sivulle. Pystyvierityspalkissa nuolipainikkeet ovat mustia, kun selataan sivuja ja sinisiä kun hypätään muihin objekteihin.

The entries largely correspond to those in the Navigator selection box. You can also select other jump destinations. An example are the reminders, which you can set with the Set Reminder icon in the Navigator. You can select an object from among the following options on the Navigation toolbar: table, frame, graphics, OLE object, page, headings, reminder, drawing object, control field, section, bookmark, selection, footnote, note, index entry, table formula, wrong table formula.

Reminders are navigated in the order in which they are set.

Taulukkokaavoista voidaan selata asiakirjan kaikkia kaavoja tai ainoastaan virheellisiä. Virheellisistä kaavoista voidaan selata vain sellaiset, joiden tulos on väärin. Ohjelma ohittaa kaavat, jotka saavat virheen (ne, jotka viittaavat virheellisiin kaavoihin).

Siirtymistyökalupalkin käyttö

Open the Navigation toolbar by clicking on its top left icon located on the top of the Navigator display area. You can break the toolbar away from its place by dragging and arranging it on the screen.

Napsautetaan sen objektityypin kuvaketta, jota vastaavia objekteja halutaan selata asiakirjasta. Napsautetaan sitten "Edellinen objekti" tai "Seuraava objekti" -nuolipainiketta. Näiden painikkeiden nimet ilmaisevat valitun objektityypin. Tekstikohdistin asettuu valittuun objektiin.

Vihje-kuvake

LibreOfficen kokoonpano voidaan asettaa suosimaan käyttäjän tapaa siirtyä asiakirjassa. Tämä voidaan tehdä, jos valitaan Työkalut - Mukauta. Erilaisissa taulukoissa voidaan säätää valikkoja, näppäimistösyötteitä tai työkalupalkkeja, joissa on moninaisia toimintoja asiakirjassa siirtymiseksi "Siirtyminen"-alueella. Tällä tavalla voidaan hyppiä hakemiston muotoilukoodeissa "Seuraavaan/Edelliseen hakemistomuotoilukoodiin" -toiminnoilla.


Toista haku

Siirtyminen-työkalupalkin Toista haku -kuvakkeella voidaan toistaa haku, joka on aloitettu Etsi ja korvaa -valintaikkunassa. Tämän tekemiseksi napsautetaan kuvaketta. Pystyvierityspalkin siniset painikkeet omaksuvat nyt toiminnot Jatka hakua eteenpäin ja Jatka hakua taaksepäin. Jos nyt napsautetaan toisen nuolen pintaa, Etsi ja korvaa -valintaikkunan termejä käyttävä haku jatkuu.

Please support us!