Oikotiet (LibreOffice Math ja saavutettavuus)

LibreOffice Mathia voi käyttää ilman hiirtäkin.

Kaavan lisääminen suoraan

Jos halutaan lisätä kaava tekstiasiakirjaan ja tunnetaan jo oikea koodi, voidaan tehdä seuraavasti:

1. Kirjoita kaavan koodi tekstiin

2. Valitse koodi

3. Valitse Lisää - OLE-objekti - Kaavaobjekti.

Kaavan lisääminen käyttäen ohjelmaikkunaa

Elementit-ruutu

Vasen tai Oikea nuolinäppäin

Siirrytään vasemmalle tai oikealle seuraavaan luokkaan tai matemaattiseen toimintoon.

Enter

Valitaan luokka (ylemmässä luokkaosiossa) tai lisätään matemaattinen tekijä komentoikkunaan (alemmassa toiminto-osiossa).

Sarkain

Siirrytään ensimmäisestä luokkakuvakkeesta luokan ensimmäiseen toimintoon.

Vaihto+Sarkain

Siirrytään viimeisestä luokkakuvakkeesta luokan viimeiseen toimintoon.